Вхiд на сайт
Авторизацiя

Смачна кутя, колядки та служба: яким є Святвечір на передовій (ВІДЕО)

Смачна кутя, колядки та служба: яким є Святвечір на передовій (ВІДЕО)
Вечірнє богослужіння на прохання армійців відбулося засвітла – з настанням сутінків усі мають бути на постах. Святвечір на передовій – на позиції поблизу Кримського смакували кутею з Тернополя, а біля Новозванівки колядували.

На передовій поблизу Новозванівки армійці колядують: "Добрий вечір тобі, пане господарю! Радуйся! Ой радуйся земле син божий народився!".

А от їхні сусіди, які тримають оборону вздовж Бахмутської траси, чекають на кутю від волонтерів. Шлях до передових позицій поблизу Кримського дуже складний. Дорогу розмило водою. Автівки одна за одною грузнуть у болоті.

Кутю, яку привезли офіцери військово-цивільного співробітництва, приготували за тисячу кілометрів від передової. "Це передали їм волонтери з Тернопільщини. Я думаю, що вона буде їм смакувати. Тим паче, що вона дісталась по таким дорогам сюди дуже тяжко", – впевнений військовослужбовець Валерій.

Водночас, у храмі в Кримському правлять службу. Щоправда, вечірнє богослужіння на прохання армійців відбувається засвітла. З настанням сутінків усі мають бути на постах. На бойове чергування заступає і капелан бригади.

Святкову вечерю готує Володимир. До буденного армійського меню бригадний шеф-повар вніс корективи: "М'ясо, риба жарена, картопля, салат з капусти буде. Те що я придумав, те й роблю. Я по-сільському, бо я сам з села".

Від початку нового року поблизу Кримського запанувала тиша. Армійці з Різдвом вітають Україну: "Вінчуємо вам щастя, здоров'я, від тепер на новий рік! Всі святки перезимувати, ще й кращих ся дождати! Христос ся рождає! Славімо його!".



"5 канал"


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: