Вхiд на сайт
Авторизацiя

Відомі закарпатці розповіли про Новий рік та показали ФОТО ялинок

Відомі закарпатці розповіли про Новий рік та показали ФОТО ялинок

Новорічно-різдвяні свята – особлива мить у житті кожного. Адже в ці моменти відпочиваємо від буденності, насолоджуємося теплом рідних і вірою в диво. Продовжуючи традиційні опитування, "Закарпатський кореспондент" поцікавився особливостями святкувань Нового року та Різдва відомих краян.

Крім того, вони розповіли про досягнення у 2017-му і показали, як виглядають ялинки в їхньому домі. Тож про це та інше читайте у матеріалі. Далі – пряма мова.

Відомі закарпатці розповіли про Новий рік та показали ФОТО ялинокНадія Дьолог, чемпіонка світу з фехтування на візках

– Зазвичай Новий рік я провожу з друзями! Стараюсь не повторюватись, тобто щоб у Новому році все було нове. Натомість Святвечір – це сімейне свято: з рідними зустрічаємось за вечерею, потім, звичайно, коляда!
2017-й для мене є незабутнім. На початку року я завжди ставлю собі цілі, яких би я хотіла досягнути. Озираючись, можу сказати, що цілком задоволена цим роком. Плідний він для мене видався: були поразки, були перемоги... Дякую за все Богу!
До свят стараюсь подарувати людям, яких я люблю, найперше увагу, звичайно, і подарунки. Якщо у мене виходить здійснити мрію близької людини, то із задоволення це роблю!
У 2018-му році від усієї душі всім бажаю великих справ та доброї вдачі, міцного здоров’я, щирої любові, неймовірного щастя та здійснення мрії, вірних друзів і веселих свят з дорогими серцю людьми. Божої благодаті!

Відомі закарпатці розповіли про Новий рік та показали ФОТО ялинок


Відомі закарпатці розповіли про Новий рік та показали ФОТО ялинокСтинич Віктор, блогер-мандрівник, організатор тревел-зустрічей в Ужгороді

– Новорічно-різдвяні свята відзначаємо у вузькому колі сім'ї і близьких друзів. Раніше ходили в ресторани, а зараз святкуємо вдома. Мабуть, старію або мудрішаю, тому що із задоволенням йду спати після новорічних салютів.
Рік, який закінчується, був занадто насиченим. 1 січня ми стартували з подорожі в Ісландію і весь рік так і пройшов у мандрах. За 12 місяців здійснив 23 подорожі, відвідав 12 нових країн і один анклав. Звільнився з роботи і зайнявся своїми мріями. Почав проводити тревел-зустрічі в Ужгороді.
Маю цікаві спогади з дитинства, пов’язані зі святкуванням Нового року і Різдва. Моя мама угорка, тому в дитинстві ми завжди їхали в угорське село, звідки вона родом? і зустрічали свята з усіма родичами. Найбільше я любив, коли перед святами різали свиню, а ми допомагали в цьому, і готували страви зі свіжого м'яса.
Зазвичай, на свята рідним дарую щось м'яке і тепле. Цього року Миколай приніс всім одяг з новорічними мотивами. А діти включили на підвіконні камеру телефону, щоб зловити його, однак він тільки пошуршав у темряві.
Прийдешній Новий рік святкуємо вдома, а 2-го січня вирушаємо в подорож до Португалії та Марокко. Я не знаю особливих прикмет, пов'язаних із Новим роком, крім того, що першого січня встаю з ліжка правою ногою. Зазвичай купуємо та прикрашаємо ялинку 31 грудня. Але цього року діти вже за десять днів до свята почали розкладати свічки, фігурки Миколая, клеїти якісь аплікації.
Закарпатцям у новому 2018 році бажаю побільше мріяти! І почніть здійснювати свої мрії, інакше хтось візьме вас на роботу для здійснення своїх.

Відомі закарпатці розповіли про Новий рік та показали ФОТО ялинок


Відомі закарпатці розповіли про Новий рік та показали ФОТО ялинокОлена Камінська, керівник Студії сучасного танцю «Бліц»

– 2017-й рік видався доволі різноманітним: було багато хорошого, однак, на жаль, і багато розчарувань. Зі ССТ "Бліц" ми здійснили чимало цікавих поїздок, отримали нові перемоги, зокрема вперше поїхали в Америку. Новорічний настрій у колективі створювали на нашій "Бліцкотеці", метою якої було здружити і дати дітям змогу відпочити від тренувань і надихатися святковим позитивом. Для мене Новий рік був улюбленим святом. З дитинства з цим асоціюється генеральне прибирання, прикрашання квартири - люблю, щоб усе світилося, було максимально затишно.
Багато традицій відзначення новорічно-різдвяних свят перейняла від чоловіка. У наш час, коли ми так часто всі буваємо зайнятими, особливо радію можливості зібратися разом із рідними й друзями за одним столом.
Я надаю перевагу практичним подарункам, які точно будуть приємними і корисними. Наприклад, дитині нову піжамку, на Миколая – солодощі та фрукти.
Прикрашання ялинки – теж особлива мить. Стоїть вона в нас уже десь із 23-го грудня. Маємо дуже різні іграшки на ялинку: є привезені з Праги, Берліну, Мілану. Є скляні, є ручної роботи... Кожна навіює якісь спогади. Окрім ялинки, прикласила домівку і святковими композиціями.
У 2018-му році бажаю всім насамперед миру і завершення війни, а ще постійного економічного розвитку. Якщо всі почуватимуться потрібними, будуть задоволені і захищені, в країні все буде добре!

Відомі закарпатці розповіли про Новий рік та показали ФОТО ялинок
Відомі закарпатці розповіли про Новий рік та показали ФОТО ялинок


Відомі закарпатці розповіли про Новий рік та показали ФОТО ялинокІгор Щербанич, заступник командира батальйону УПП в Закарпатській області

– Новорічно-різдвяні свята для мене – це нагадування, що починається щось нове, можливість залишити всі незгоди позаду та зібратися у теплому родинному колі. Останнє у дорослому житті трапляється, на жаль, не так часто. Особливість року для мене була у кожному дні – підвищення на роботі, можливість подивитися та повчитися діяльності колег із інших країн, рік синові… Прийдешній 2018-й я зустріну спочатку на роботі, бо у цьому суть праці патрульного – безперервне несення служби, а близько опівночі – із сім’єю та друзями.
Насправді наш спосіб відзначення свят є перейнятий від батьків. Ялинку прикрашаємо по-різному, немає якоїсь конкретної дати, коли є можливість й бажання – то відразу.
У Новому році бажаю, щоб усі негаразди рік, що минає, забрав із собою, а новий приніс неодмінне здійснення мрій, тепло близьких людей, взаєморозуміння та достаток.

Відомі закарпатці розповіли про Новий рік та показали ФОТО ялинок


Відомі закарпатці розповіли про Новий рік та показали ФОТО ялинокМар'яна Грігаш, заступник директора Закарпатської обласної універсальної наукової бібліотеки ім.Ф.Потушняка

– Святкування новорічно-різдвяних свят для мене ¬ це щось особливе, ще з дитинства. Починаючи з 19 грудня, коли ми готували молитву для Святого Миколая і чекали від нього подаруночків. На Різдво вся рідня збиралася у бабусі з дідусем вдома. Святково накритий стіл, обов’язково з дванадцятьма стравами... Дорослі з нетерпінням чекали колядників, щоб разом заспівати святкових колядок та повіншувати собі та своїй родині щастя, здоров’я і добробуту в Новому році. А дітлахи, бігаючи на подвір’ї, виглядали коли ж це завітають бетлегеми. Пам’ятаю підлогу з соломою, її запах, котрий заповнював хату, щасливих діточок, котрі шукали у ній копійки, ялинку, на якій, окрім іграшок, висіли також цукерки. Ще пам’ятаю багато-багато снігу. Чомусь в дитинстві на новорічно-різдвяні свята завжди лежав сніг. Дух Різдва зберігся і зараз, тепер уже мої батьки стали старійшинами родини і всі збираються у них вдома. Традиції збереглися, хіба що не ходить Коляда та бетлегеми, та й солому уже ніхто на підлогу не кладе.
Ялинку прикрашаємо десь в середині грудня, уже багато років це штучна красуня.
Головними стравами в новорічному меню були, як і у всіх, салат олів’є і холодець, а все інше не так важливо. А от на Різдво готувалося дванадцять страв. Обов’язково квашена капуста з грибами, колочена квасоля (ми її й досі називаємо шоколадною), відварена картопля в мундирі, вінегрет, грибні котлетки, смажена риба, оселедець, мариновані гриби, смачненькі вареники з картоплею та грибною підливкою і обов’язково мед та домашнє вино. Смакота!
Усіх хочу привітати з прийдешнім Новим роком та Різдвом Христовим! Бажаю міцного здоров’я, більше радісних і щасливих днів, залишити в минулому році всі образи, непорозуміння і сльози, а в новий неодмінно взяти зі собою любов, повагу рідних людей, обійми коханої людини і вірних друзів. Попереду нові досягнення та незабутні враження!

Відомі закарпатці розповіли про Новий рік та показали ФОТО ялинок


Відомі закарпатці розповіли про Новий рік та показали ФОТО ялинокДмитро Бабенко, воротар ФК "Минай"

– Новий рік зустрічатиму разом із рідними, цьогоріч це буде як ніколи сімейне свято. Не можна не зазначити, що рік, який минає, був приємним і навіть особливим. У 2017-му вдалося здобути багато трофеїв, робота команди була злагодженою, все просто супер. Якби не травма, то цей рік можна було б назвати одним із найкращих.
Загалом із новорічно-різдвяними святами пов'язано багато дитячих спогадів: сніжки з друзями, катання на санях, та й взагалі дитячі роки - найпрекрасніше, що є в людини!
Ялинку ставимо на Миколая і забираємо після Старого Нового року. Подарунками обмінюємося так, як усі. На Новий рік особливо приємно бачити, як діти лізуть під ялинку за ними.
У 2018-му бажаю щастя кожній родині, достатку, здоров'я і, звичайно ж, любові. Усім многая і благая літа!

Відомі закарпатці розповіли про Новий рік та показали ФОТО ялинок


Відомі закарпатці розповіли про Новий рік та показали ФОТО ялинок
Ерік Сачко, керівник Дитячої академії танцю "Джерельця Карпат"


– Новорічні свята — це завжди приємна метушня, очікування новорічно-різдвяного дива. Ці дні відзначаємо і вдома, і на роботі. Зокрема, у Дитячій академії танцю "Джерельця Карпат" готуємось до святкового концерту, а вдома проводимо час із подарунками у родинному колі. Крім того, стараємося підготувати подарунки, якими точно будуть користуватися, які не будуть зайвими. Насправді трохи хочеться відпочити від великої кількості людей, тому зустрічатиму Новий рік вдама з дружиною - біля телевізора зі салатом :)
Особливості новорічного меню та 12 страв Святої вечері традиційні, хоча, чесно кажучи, у нас на столі завжди набагато більше страв. Ну, мені здається, це так по-закарпатськи: коли на столі вже нема куди ставити, означає доста :) Ялинку прикрашаємо 25 грудня, перед нашим католицьким Різдвом.
Рік, який минає, був особливим - найперше новими звершеннями. Насамперед можу відзначити челендж проект "Танці з батьками". Це було дійсно надзвичайно.
У новому 2018 році хочу побажати нашій державі мирного неба, а всім діткам та батькам найголовнішого - це здоров'я.

Відомі закарпатці розповіли про Новий рік та показали ФОТО ялинок


Редакція видання «Закарпатський кореспондент» долучається до привітань. Хай 2018 рік принесе всім здоров’я, любов, добробут і злагоду в кожні домівки. Божого благословення та миру українській землі! З Новим роком, краяни!


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: