Вхiд на сайт
Авторизацiя

Борг у мільярди: українці не сплатили майже третину платіжок за комуналку

Борг у мільярди: українці не сплатили майже третину платіжок за комуналку
Найбільше боргів у Сумській, Одеській та Луганській областях.

Усього за листопад 2017 року українці оплатили 70,6% нарахованих за місяць сум за ЖКП, а саме - 6,5 млрд гривень. Таким чином, за місяць українці не сплатили майже третину платіжок.

Зокрема, заборгованість населення з оплати централізованого опалення і гарячого водопостачання збільшилася на 29,7% в порівнянні з показником на кінець жовтня і склала 9,6 млрд гривень.

За даними Держстату, в листопаді українці сплатили за електроенергію 2,6 млрд гривень. При цьому борг населення становив 3,5 млрд гривень.

Крім цього, зросла заборгованність по утриманню будинків, споруд та прибудинкових територій і склала 3 млрд гривень, заборгованість за вивіз побутових відходів

Заборгованість за централізоване водопостачання та водовідведення зменшилася на 5% порівняно з жовтнем і становила 1900 млн гривень.

Найбільш відповідальними платниками виявилися Івано-Франківська, Чернігівська та Вінницька області. Найменше платіжок сплатили у Сумській (48, 8%), Одеській (54,3%) і Луганській (55,4%) областях.

Нагадаємо, що раніше 9 листопада Верховна Рада України ухвалила новий закон «Про житлово-комунальні послуги», який спрямовано на демонополізацію ринку житлово-комунальних послуг. Новий закон про житлово-комунальні послуги набере чинності через три місяці після його офіційної публікації.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: