Вхiд на сайт
Авторизацiя

Ціни на оренду квартир в Ужгороді в грудні 2017 року

Як повідомила порталу Domik.ua агент з оренди нерухомості Антоніна Краснова, вартість оренди квартир в Ужгороді в грудні 2017 року дещо знизилася, в порівнянні з минулим місяцем. У 80% випадків орендарі вважають за краще знімати одно- і двокімнатне житло в новобудовах і багатоквартирних будинках старого житлового фонду. Трикімнатні житлові об'єкти практично не користуються попитом серед квартиронаймачів. «У більшості випадків клієнти цікавляться орендою невеликих квартир в нових і старих будинках. Житло великої площі вибирають не більше 20% орендарів », - поділилася думкою ріелтор.
Ціни на оренду квартир в Ужгороді в грудні 2017 року

За даними агентств нерухомості, головною вимогою квартиронаймачів вважається наявність в квартирі якісного ремонту, лічильників енергоресурсів, меблів і повного комплекту побутової техніки. Локація будинку повинна передбачати розташування поруч зручної транспортної розв'язки та об'єктів соціальної інфраструктури. При цьому 20% орендарів воліють заселятися в порожнє житло, після чого обставляти його власними меблевими і побутовими предметами. Крім цього, для 90% клієнтів важлива наявність мережі бездротового інтернету в квартирі.

Спеціаліст розповідає, що в Ужгороді сім'ї з дітьми і власники домашніх тварин можуть зіткнутися з труднощами при пошуку житла. «Більшість власників відмовляється укладати угоди на оренду з власниками домашніх вихованців через побоювання за майно. Деякі орендодавці не здають квартири клієнтам, які хочуть проживати з маленькими дітьми », - повідомила ріелтор.

У грудні 2017 року біля 70% орендарів воліють знімати квартири в центрі міста. Околиця залишається затребуваною серед 30% квартиронаймачів.
Ціни на оренду квартир в будинках старого житлового фонду
Ціни на оренду квартир в Ужгороді в грудні 2017 року

Ріелтори стверджують, що орендарі вважають за краще знімати житло в багатоквартирних будинках старого житлового фонду Ужгорода. Квартиронаймачі цікавляться квартирами, як у цегляних, так і в панельних житлових об'єктах. За словами агента з оренди нерухомості Діани Лапенко, тип будівлі будинку не важливий для клієнтів. Найбільшою популярністю серед орендарів користуються квартири на середніх поверхах будинків. При цьому жити на першому або останньому поверхах погоджується лише третина квартиронаймачів.

Причиною, через яку орендарі цікавляться житловими об'єктами старої споруди, вважається вигідна ціна оренди. «Інтерес квартиронаймачів до багатоквартирних будинків старого житлового фонду аргументований невисокою вартістю оренди квартир», - розповіла експерт.

Ріелтор додала, що приблизно 50% клієнтів орендують квартири без посередників. Ті, хто хочуть купити житло, уважно вивчають ціни на нерухомість.

Середні ціни пропозицій оренди квартир в будинках старого житлового фонду в Ужгороді в грудні 2017 року:
Для порівняння, зняти однокімнатну квартиру в Івано-Франківську можна в середньому за 2500-3000 грн в багатоквартирних будинках старої споруди на околиці міста.

Ціни на оренду квартир в новобудовах

У грудні 2017 року квартиронаймачі розглядають варіанти оренди квартир в новобудовах Ужгорода через їх розвиненою внутрішньої інфраструктури.

Діана Лапенко розповідає, що житло з видом на автомагістраль непопулярне серед орендарів. Клієнти, які віддають перевагу орендувати квартири в нових будинках, хочуть щоб поруч з будинком були розташовані наземний і підземний паркінги.
За словами експерта, деякі квартиронаймачі просять орендодавців оформити субсидію на квартиру. Ситуація обумовлена ​​прагненням орендарів платити за житлово-комунальні послуги менше. У 40% випадків власники погоджуються на цю умову.

Ті, хто збираються купувати житло в нових житлових комплексах, переглядають список забудовників, щоб вибрати для себе надійну будівельну компанію.

Середні ціни пропозицій оренди квартир в новобудовах Ужгорода в грудні 2017 року:
Ціни на оренду квартир в Ужгороді в грудні 2017 року

У таблицях представлені середні ціни на оренду житлової нерухомості в Ужгороді. Вартість може змінюватися, оскільки залежить від площі, планування і віддаленості житлового об'єкта від транспортної розв'язки.

Дізнатися більше про особливості проживання в нових житлових комплексах міста можна на форумі новобудов Ужгорода.

Хто платить за комунальні послуги

Діана Лапенко стверджує, що в Ужгороді в 80% випадків спожиті житлово-комунальні послуги оплачуються орендарем. Ріелтор впевнена, що в 20% випадків при наявності субсидії на квартиру оплата за ЖКП проводиться орендодавцем.

Який відсоток власників готовий реєструвати мешканців

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України №207 договір оренди затверджений документом, що підтверджує право орендарів на проживання в орендованій квартирі. Закінчення терміну дії договору вважається підставою для зняття з реєстрації осіб, зареєстрованих в орендованій квартирі.

Портал Domik.ua з'ясував, що орендодавці в більшості випадків не хочуть реєструвати квартиронаймачів. Антоніна Краснова розповіла, що в Ужгороді в 90% випадків власники відмовляються реєструвати орендарів. На реєстрацію квартиронаймачів погоджується не більше 10% орендодавців.

Про те, які проблеми існують на ринку послуг ріелторів в Україні, можна дізнатися тут.

Який відсоток орендодавців оформляє договір офіційно

Діана Лапенко розповіла, що 85% власників не оформляють договір на оренду офіційно. Тільки 15% власників житлової нерухомості погоджуються офіційно оформляти угоду.

Експерти прогнозують зниження вартості оренди квартир в Ужгороді в короткостроковій перспективі. Причиною цього стане зменшення орендарської попиту на житло. На думку ріелторів, статися це може в кінці грудня поточного року.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: