Вхiд на сайт
Авторизацiя

Лісівники Закарпаття обговорили можливість використання космічних знімків «Google Maps» у лісфонді

Лісівники Закарпаття обговорили можливість використання космічних знімків «Google Maps» у лісфонді
У конференц-залі Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства відбулась друга лісовпорядна нарада за підсумками польових робіт з базового лісовпрорядкування державних лісогосподарських підприємств (ДП «Тячівське ЛГ» та ДП «Верхньогірське ЛГ»).

Під час наради учасники засідання обговорили питання, пов'язані з проведенням лісовпорядкування на теренах Закарпатської області, розглянули плани розвитку лісового господарства області на наступний рік, які запроектовані у матеріалах лісовпорядкування.

Засідання відбулося за участі першого заступника-головного лісничого Закарпаття Ігоря Коцура, представників із лісовпорядкування ВО «Укрдержліспроект» та державного спеціалізованого підприємства «Львівлісозахист», головних спеціалістів відділу лісового та мисливського господарства, охорони, захисту лісу та внутрішнього аудиту облуправління, директорів, головних лісничих підпорядкованих підприємств краю.

Лісовпорядкування – це комплекс заходів з організації і ведення лісового господарства, спрямованих на отримання характеристики лісового фонду і забезпечення не виснажливого використання лісових ресурсів, їх відтворення та підвищення продуктивності лісів. Проводиться лісовпорядкування спеціалізованою державною службою відповідно до галузевої інструктивно-нормативної бази. У нас воно пройшло довгу і складну історію свого розвитку. Говорили й про планування лісогосподарських заходів, які прийняті за підсумками польових робіт з базового лісовпрорядкування державних лісогосподарських підприємств (ДП «Тячівське ЛГ» та ДП «Верхньогірське ЛГ»).

Говорили й учасники засідання за роботу програми «Лісовпорядник», яка дозволяє будувати плани для відводу лісосіки, як за допомогою бусолі так і GPS приймачів; накопичувати інформацію про відведені ділянки, що дозволяє уникнути помилок з суміжними ділянками; контролювати строки примикання лісосік та знаходити оптимальні варіанти рубки; виконати пошук інформації з таксаційного опису та відображати на карті.

Це може використовуватися для підбору виділів під рубку головного користування чи проведення рубок догляду;

Говорили й про використання у лісових масивах Закарпаття можливості підкладки космічних знімків «Google Maps» на карту лісового фонду, що дозволить виявити неточності та інші недоліки із картографічними матеріалами та суміжними власниками землі; будувати різнопланові карт-схеми в залежності від виробничих потреб; вносити довільну інформацію до таксаційних виділів про необхідність проведення лісогосподарського заходу чи якусь іншу інформацію.

Переваги програми в тому, що мобільний додаток під назвою «Лісівник»дозволяє переглянути таксаційну характеристику та отримати інформацію про місцеположення користувача безпосередньо в лісі.

Лісівники Закарпаття обговорили можливість використання космічних знімків «Google Maps» у лісфонді

Інформація прес-служби Закарпатського ОУЛМГ


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: