Вхiд на сайт
Авторизацiя

МОК позбавив 10 українців медалей, отриманих на Олімпіадах 2004, 2008 і 2012 років

МОК позбавив 10 українців медалей, отриманих на Олімпіадах 2004, 2008 і 2012 років
Міжнародний олімпійський комітет (МОК) з 2004 року позбавив 10 українських спортсменів медалей, які вони завоювали на Олімпійських іграх 2004, 2008 і 2012 років, через допінг. Про це повідомляє Міністерство молоді та спорту.

Так, золотої медалі позбувся Юрій Білоног, яку він отримав за штовхання ядра, а Олена Олефіренко - бронзової медалі, завойованої в академічному веслуванні (Олімпіада-2004 в Афінах, в Греції).

Ольга Коробка була позбавлена срібної медалі, отриману під час змагань з важкої атлетики, Людмила Блонська - срібної медалі в змаганнях з легкої атлетики, Наталія Давидова - бронзової медалі з важкої атлетики, Денис Юрченко - бронзової медалі з легкої атлетики, Василь Федоришин - срібної медалі з вільної боротьби. Медалі були завойовані на літній Олімпіаді-2008 в Пекіні.

Також МОК позбавив Юлію Калину бронзової медалі в змаганнях з важкої атлетики і Олександра П'ятницю срібної медалі в змаганнях з метання списа, які вони отримали на Олімпіаді-2012 року в Лондоні.

Нагадаємо, що в 2017 році МОК позбавив бронзової олімпійської медалі з п'ятиборства на іграх 2008 року в Пекіні українську спортсменку Вікторію Терещук. Повторна перевірка аналізів 35-річної спортсменки виявила заборонений анаболічний стероїд "Туринабол".

Джерело: 112.ua


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: