Вхiд на сайт
Авторизацiя

МВФ побачив ризики у позачерговому підвищенні зарплат і пенсій в Україні

МВФ побачив ризики у позачерговому підвищенні зарплат і пенсій в Україні
Для України найбільші ризики у держбюджеті-2018 полягають у невиправдано швидкому зростанні видатків, що перевищує зростання економіки, і в істотному уповільненні деяких реформ.

Про це заявив постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман в коментарі ЕП.

Він нагадав, що зараз МВФ і Україна мають активну чотирирічну програму, термін якої завершується в березні 2019 року.

"Програма робить особливий наголос на питаннях податково-бюджетного і фінансового секторів, а також на структурних реформах, покликаних поліпшити бізнес-середовище і подолати корупцію, оживити енергетичну і земельну реформи і наростити економічну ефективність шляхом реформування і приватизації держпідприємств", - заявив Люнгман.

"У нашому діалозі з владою ми сфокусовані, як і раніше, на успішне впровадження діючої програми", - зазначив представник МВФ в Україні.

За його словами, важливо, щоб податково-бюджетна політика керувалася досягненням трьох цілей: перша - скорочення боргу шляхом утримання фіскальних дефіцитів на низькому рівні; друга - контроль поточних видатків, наприклад фонду зарплати, пенсій і трансфертів підприємствам і домогосподарствам, з тим, щоб достатньо ресурсів спрямовувалося на інвестиції в інфраструктуру та інші пріоритетні галузі; третя - впровадження реформ для поліпшення податкової системи і якості державних послуг.

"Ризики, які ми бачимо, полягають у дуже швидкому зростанні поточних видатків - темп зростання яких істотно перевищує номінальне зростання економіки, і в істотному уповільненні деяких реформ. У сукупності це буде шкодити конкурентоспроможності України, а зрештою буде загрожувати її борговій стійкості", - заявив Люнгман.

"Не менш важливо, щоб покладені в основу бюджету-2018 очікування були реалістичними. Фіскальний дефіцит не має перевищувати заплановану стелю, асигнування державних інвестицій реалізовувалося без посилення податкового навантаження", - підсумував він.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: