Вхiд на сайт
Авторизацiя

На Закарпатті облаштували зону відпочинку біля гейзера

На Закарпатті облаштували зону відпочинку біля гейзераРекреаційна зона з'явилася біля гейзера мінеральної води в селі Вучкове Закарпатської області. Місцеві лісничі створили її для того, щоб зберегти єдиний в Україні гейзер мінеральної води і дати можливість відпочити після дороги туристам, які прийшли подивитися на це унікальне природне явище.
Вучківський гейзер знаходиться в урочищі Петровець, на березі гірського потоку. Вода б'є з-під землі майже кожні дві години, піднімаючись на висоту 4-6 метрів протягом десяти хвилин. У свій час місцеві жителі за гейзером навіть годинник звіряли. Вода в гейзері солона, з вмістом заліза, використовується при лікуванні захворювань шлунково-кишкового тракту. До вучківського гейзера щорічно приїжджають сотні тисяч українських і зарубіжних мандрівників. Село Вучкове розташоване в дуже мальовничому Міжгірському районі Закарпаття, в долині річки Ріки.

Гейзери – гарячі джерела, що періодично викидають під тиском струмені води і пари високо в повітря. У світі добре відомі гейзери Камчатки (Росія), Нової Зеландії, Чилі, Національного парку Йєллоустон в США, а Ісландію взагалі часто називають «країною гейзерів». Невеликі гейзери є в Китаї, Японії.
Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: