Вхiд на сайт
Авторизацiя

Сьогодні зимове сонцестояння - найкоротший день року: цікаві традиції

Сьогодні зимове сонцестояння - найкоротший день року: цікаві традиції
Сьогодні, 21 грудня, відбудеться друге сонцестояння року - зимове. В цей день довжина дня буде мінімальною, а ночі – максимальною.

Сонцестояння – це астрономічна подія, під час якої займає сонце або найвищу або найнижчу точку відносно земного горизонту. В залежності від положення сонця змінюється і тривалість дня. Так, день може тривати максимальну або мінімальну кількість часу за рік. Ця подія відбувається двічі на рік – взимку та влітку.

21 грудня 2017 року відбудеться зимове сонцестояння, під час якого день буде тривати мінімальну кількість часу, а ніч – максимальну.

Традиції в день зимового сонцестояння

В день зимового сонцестояння у наших пращурів існувало безліч традицій. Наприклад, в цей день після заходу сонця розпалювали великі ритуальні багаття і замолювали їх. Люди вірили, що такий ритуал допоможе народитися і підтримувати сили новому сонцю.

Також в цей день розвішували по всьому будинку ялинові гілки, а посеред самої великої кімнати будинку ставили символ сонця. Це міг бути будь-який предмет, або фрукт: апельсин, вироби золотистого, сонячного кольору.

22 грудня вже почнеться новий сонячний рік, тому 21 грудня – хороша можливість провести деякі обряди. У цей день слід загадувати бажання, просити про щось сокровенне від усієї душі. Крім того, в день зимового сонцестояння можна поворожити на прийдешній рік і зміни в ньому.

Щоб очистити своє житло в кінці сонячного року, в день зимового сонцестояння можна прибрати в будинку, своїй кімнаті. У ході прибирання варто викинути всі зламані, старі речі. Позбавлення від мотлоху допоможе реалізувати плани і виконання бажань.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: