Вхiд на сайт
Авторизацiя

Шоколад по-новому: в Україні ввели жорсткі вимоги до солодощів

Шоколад по-новому: в Україні ввели жорсткі вимоги до солодощів
Якщо продукт не буде відповідати нормам, він не зможе називатися "шоколадом".

З 1 січня 2018 року в Україні починають діяти нові вимоги до виробів з какао і шоколаду, які будуть обов'язковими для всіх виробників. Про це заявила заступник міністра аграрної політики з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева.

Європейські вимоги поширюються на всі види шоколадних виробів.

"У темному шоколаді обов'язково повинно бути не менше 35% какао-продуктів в перерахунку на суху речовину. У молочному – більше 25% і не менше 14% молочних продуктів. Білий шоколад повинен містити не менше 20% какао-масла і більше 14% молочних продуктів. Таким же чином чітко прописані вимоги і до шоколадних цукерок, і до інших продуктів з використанням шоколаду", – цитує Трофімцеву прес-служба Мінагропроду.

Якщо продукт не буде відповідати вимогам, він не зможе називатися "шоколадом" або "шоколадним", тільки "солодким батончиком" або "глазурованої цукеркою".

Сьогодні


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: