Вхiд на сайт
Авторизацiя

Прогноз погоди на 18 грудня: складні погодні умови та штормитиме

Прогноз погоди на 18 грудня: складні погодні умови та штормитиме
Погодні умови на території України у понеділок, 18 грудня, будуть здебільшого дуже складними, а синоптична ситуація – вельми строкатою. Так, на заході серйозно похолодає, а на півдні, півночі та в центрі випадатиме мокрий сніг, натомість на сході буде дуже тепло, проте тут дощитиме.

Про це пише відомий синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці у Facebook.

"На Заході похолодає серйозно, навіть завтра вдень вже ймовірно спостерігатиметься 2-6 градусів морозу! Сніг пролітатиме, але такий собі, невеличкий та місцями. На Сході, навпаки, буде тепло, до +7 – +10 градусів, з дощами (вночі навіть сильними дощами) та штормовим вітром. На Півдні, а саме на Одещині та Миколаївщині очікуються мокрий сніг, дощ і налипання мокрого снігу, а також сильний вітер. На Запоріжжі та у Херсонській області переважатиме дощ, але також буде і сильний вітер", – підкреслює фахівець.

Крім того, за її словами, у центрі мають випасти мокрий сніг і дощ, а також спостерігатиметься штормовий вітер. На Дніпропетровщині своєю чергою очікується дощ, а на півночі буде складна погода через циклон – мокрий сніг, дощ, штормовий вітер, налипання мокрого снігу, ожеледиця, на дорогах.

Щоправда, як переконує синоптик, на Житомирщині ситуація з опадами буде дещо стриманішою.

У Києві в понеділок погода буде на любителя. Очікується холодний день з температурою повітря не вище 0 – 3 градусів морозу. Якщо мороз, то й сніг. І сніг може бути навіть сильним. А якщо ще додати сюди прогнозований штормовий вітер, який завтра завиватиме у столиці, то відчуття буде на всі 7 – 8 градусів морозу,
– додає Наталка Діденко.

Прогноз погоди на понеділок, 18 грудня у містах України:

Ужгород – -1…+1

Львів – -1…-3

Івано-Франківськ – -1…-3

Тернопіль – -1…-3

Чернівці – -1…-3

Хмельницький – -1…-3

Луцьк – -1…-3

Рівне – -1…-3

Житомир – -1…-3

Вінниця – +1…+3

Одеса – +4…+6

Миколаїв – +3…+5

Херсон – +7…+9

Сімферополь – +9…+11

Кропивницький – +1…+3

Черкаси – +1…+3

Чернігів – +1…+3

Суми – +3…+5

Полтава – +2…+4

Дніпро – +7…+9

Запоріжжя – +7…+9

Донецьк – +7…+9

Луганськ – +7…+9

Харків – +6…+8

Київ – 0…-2

Циклон у понеділок зробить погоду в Україні складною.
Але взагалі синоптична ситуація буде також дуже й дуже строкатою, ...

Опубликовано Наталкой Діденко 17 декабря 2017 г.

До слова, схожі погодні умови прогнозує й Український гідрометцентр.

За інформацією синоптиків, у західній частині місцями очікується невеликий сніг, а температура протягом доби становитиме – 1 – -6 градусів.

"У Карпатах вдень очікується -3 – -8 градусів морозу. У східних, Дніпропетровській, Запорізькій і Херсонській областях переважатиме дощ, а температура підніметься до +5 – +10 градусів тепла. На решті території очікуються складні погодні умови: дощ і сніг, місцями сильні опади, налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця. Зокрема, у північних та центральних областях прогнозуються хуртовини, а температура протягом доби тут становитиме від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла. У Миколаївській, Полтавській та Сумській областях – 2 – 7 градусів тепла№,– зазначають метеорологи.

Водночас спеціалісти зауважили, що вітер переважно буде північно-західним, а швидкість його ставитиме 7-12 метрів за секунду, також місцями, окрім заходу, очікуються пориви до 15-20 метрів за секунду.

Прогноз погоди на 18 грудня: складні погодні умови та штормитиме

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: