Вхiд на сайт
Авторизацiя

Що небезпечно купувати перед Новим роком: список товарів

Що небезпечно купувати перед Новим роком: список товарів
Директор Союзу споживачів України Максим Несміянов розповів про товари, які небезпечно купувати перед Новим роком.

Першою в списку небезпечних товарів виявилася ікра через можливе прострочення.

Видання зазначає, що на елітному столичному ринку "Бесарабка" у продажу ікра чорна і червона прострочена на 4-5 років. Така ж ситуація у багатьох супермаркетах країни.

Максим Несміянов зазначає, що потрібно зберігати чек, а також не купувати товари без нього, адже з чеком навіть в разі виявлення прострочки вдома, можна буде повернути продукт і вимагати свої гроші назад.

Також слід звертати увагу на дату виготовлення, на цілісність пакування, якщо ікра в залізній банці, і на те, де саме товар знаходиться в магазині. Прострочені товари, або які ось-ось зіпсуються викладаються в центрі залу або в тому місці, де людина на них обов'язково наткнеться.

Наступними в списку небезпечних продуктів йдуть елітні сири і м'ясні делікатеси через можливе обважування і прострочення.

Видання зазначає, що в дорогому супермаркеті Києва два дні тому обвіс на салямі ціною більш ніж 900 гривень був 25%, а це 100 гривень на палці.

"В центрі торгового залу стелаж з актуальними продуктами до Нового року – ікра, елітні ковбаси і сири. Звичайно, по знижках, в честь свят. Але ці продукти не можуть зберігатися при кімнатній температурі – ковбаса висихає, сири гниють, ікра псується", - додає Несміянов.

Наступний у списку - дорогий алкоголь через небезпеку підробки.

Навіть у великих супермаркетах, з 5 пляшок оригінальної продукції, обов'язково знайдеться парочка "підробок".

У списку товарів, які небезпечно купувати перед Новим роком, виявилися також смартфони. Їх небезпечно купувати через сумнівну контрабанду.

Напередодні свят захисники прав споживачів закупили 20 смартфонів у 20-ти найпопулярніших інтернет-магазинах. Перевірка ще триває, але вже помічена контрабанда.

"Про що говорити, якщо навіть зарядка призначена для китайського ринку. Ці підробки на відміну від оригіналу мають високе випромінювання і небезпечні для здоров'я", - зазначив Несміянов.

При виборі гаджета звертайте увагу на сертифікат і ліцензію, і обов'язково на гарантію, яка на будь-який телефон повинна бути не менше 12 місяців. І ні яких документів китайською мовою.

Замикає список парфумерія, яку небезпечно купувати через можливість підробки.

Особливо – парфуми на розлив. Можна попросити сертифікат заводу, але пересічному покупцеві він може нічого не сказати. За парфумами краще ходити в спеціалізовані магазини, з хорошою репутацією, які вже тривалий час працюють в одному місці.

"І ще - туалетна вода має термін придатності до 3 років. Все, що зберігалося більше загрожує алергічною реакцією або захворюванням дихальної системи", додав директор Союзу споживачів України.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: