Вхiд на сайт
Авторизацiя

Депутати Закарпатської облради стурбовані рішенням Укрзалізниці про введення нового графіка руху пасажирських потягів

Депутати Закарпатської облради стурбовані рішенням Укрзалізниці про введення нового графіка руху пасажирських потягів
Депутати Закарпатської облради стурбовані рішенням Укрзалізниці про введення графіка руху пасажирських потягів на 2017 – 2018 роки, яким передбачено відміну курсування зручного потягу сполученням Ужгород – Київ.

Так, на першому пленарному засіданні 9 сесії облради депутатський корпус прийняв рішення "Про Звернення Закарпатської обласної ради щодо збереження діючих маршрутів курсування потягів, що забезпечують залізничне сполучення Закарпатської області з м. Київ". Та скерував його до Мінінфраструктури України, ПАТ "Українська залізниця".

В документі сказано: "На сьогодні пасажирські потяги, що сполучають область з містом Київ є найбільш затребувані, про що свідчить практично стовідсоткова заселеність потягів у зазначених напрямках та систематичне введення Укрзалізницею додаткових поїздів сполученням з м. Київ. Розклади руху пасажирських потягів, що діють до 10 грудня 2017 року, №№ 81, 99 мають зручний графік прибуття до міста Київ (до 08.00 год.). Слід зазначити, що на ці потяги існує постійний дефіцит проїзних квитків.

Депутатський корпус обласної ради стурбований рішенням Укрзалізниці про введення графіка руху пасажирських потягів на 2017 – 2018 роки, яким передбачено відміну курсування потягу № 99 сполученням Ужгород – Київ, натомість призначається потяг № 45 сполученням Ужгород – Лисичанськ (час прибуття до м. Київ об 11.46 год.). Відтак, у відповідності з нововведеннями час прибуття потягів до м. Київ (крім № 81): 01.32, 10.46, 11.46, 13.44 год.

Незрозуміло, чим керувалася Укрзалізниця при формуванні графіка руху, на якого пасажира він розрахований, що робити пасажирам, які не зможуть придбати квитки на потяг № 81, як спланувати оперативне вирішення справ у столиці з огляду на невдало визначені графіком години прибуття до м. Києва, якщо всі установи, організації та підприємства м. Києва працюють з дев'ятої години ранку.

На переконання депутатів обласної ради введення Укрзалізницею нового графіка руху пасажирських потягів призведе до значних незручностей для потенційних пасажирів, які будуть позбавлені можливості своєчасно доїхати до міста Києва, адже при формуванні Укрзалізницею графіка руху не було враховано популярність серед населення та зручність прибуття пасажирів до м. Києва потягом №99 за діючим розкладом руху, що підтверджується заселеністю цього потягу.

Враховуючи вищезазначене, з метою поліпшення якості пасажирських перевезень залізничним транспортом, створення для жителів Закарпатської області, гостей та ділових партнерів регіону додаткових зручностей, запобігання виникненню соціальної напруги серед населення через позбавлення можливості своєчасно доїхати до міста Києва, забезпечення високого рівня комфорту і мобільності, сприяння зростанню туристичної привабливості краю, просимо вжити дієвих заходів щодо недопущення відміни Укрзалізницею курсування потягу №99 за діючим розкладом руху;

призначення щоденного курсування поїзда №№ 29/30 сполученням Ужгород – Київ, а також здійснити корегування розкладу руху зазначеного потягу у частині зміни годин відправлення з врахуванням потреби прибуття потягу до міста Київ орієнтовно о 08.00 годині", -зазначається в документі.

Прес-служба Закарпатської облради


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: