Вхiд на сайт
Авторизацiя

До уваги закарпатців: не пропустіть "Новорічний експрес"

До уваги закарпатців: не пропустіть "Новорічний експрес"
21 грудня симфонічний оркестр Закарпатської обласної філармонії відтворить у своїй програмі феєричну святкову атмосферу.

Чарівність і неповторність зимових свят породила справжній культ їх відзначення у сімейному колі, серед друзів, колег. А ще ця казкова пора не перестає надихати митців на створення прекрасних художніх творів у таких видах мистецтва, як музика, література, живопис, театр, кінематограф. Образ Різдва представлений на старих іконах, у вертепах, колядках, казках, музичних ораторіях. І вже годі собі уявити наше життя без зворушливих мультиплікаційних сюжетів, різдвяних мелодрам і комедій.

Саме цю феєричну святкову атмосферу і збирається відтворити симфонічний оркестр Закарпатської обласної філармонії у своїй програмі "Новорічний експрес". Кожен номер концерту – це наче яскрава музична зупинка, що нагадує нам про наближення головних зимових свят. На цьому незвичному маршруті на меломанів чекають казкові персонажі і відомі різдвяні мелодії, викладені в різних музичних стилях: Сюїта з балету "Лускунчик" П.Чайковського, "Зима" з циклу "Чотири пори року" А.Вівальді (соло на ксилофоні – Олександра Макарова, м.Мукачево), сюїта із мультфільму "Полярний експрес" (композитор – відомий голівудський продюсер А.Сільвестрі), саундтрек із улюбленої всіма різдвяної комедії "Один вдома" (музика Дж.Вільямса), "Катання на санях" Л.Андерсона, "Зимові чари", "Лускунчик" та "Щедрик" у рок-стилі Б.Філліпса.

Безперечною окрасою вечора стане участь у ньому талановитої ужгородської співачки, лауреата міжнародних конкурсів Мар'яни Гаврилко. В творчому доробку артистки є відомі оперні партії, чисельні сольні і камерні концерти, участь у благодійних акціях, спільні виступи з іншими виконавцями, зокрема, з сестрою Галиною, теж професійною співачкою. Цього разу Мар'яна Гаврилко подарує землякам "Чардаш Розалінди" з оперети "Летюча миша" Й.Штрауса та відому неаполітанську пісню "Funiculi Funicula" Л.Денца.

Диригент – заслужена артистка України Вікторія Свалявчик-Цанько. Ведуча – музикознавець Наталія Піцур.

"Новорічний експрес" вирушить у свою музичну подорож 21 грудня о 18.30. Концертні твори супроводжуватимуться демонстрацією відео, тож веселий і приємний сімейний відпочинок гарантовано.

До уваги закарпатців: не пропустіть "Новорічний експрес"


Управління культури Закарпатської ОДА


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: