Вхiд на сайт
Авторизацiя

Закарпатські лісгоспи встановили ліміти реалізації новорічних ялинок

Закарпатські лісгоспи встановили ліміти реалізації новорічних ялинок
Встановленими лімітами передбачено заготівлю 26 552 новорічних ялинок, з них 23497 смереки та 3055 ялиці. Ліміти затверджені розпорядженням голови обласної державної адміністрації. Це на 9 тисяч менше ніж мінулоріч, повідомляє прес-служба Закарпатського ОУЛМГ.

Найбільше новорічних дерев заготовлять у Воловецькому - 7000 ялинок та 5200 в Міжгірському держлісгоспах. Найменше - в Ужгородському, всього буде заготовлено 50 новорічних зелених красунь. Хоча по факту заготовлено буде ялинок у декілька разів менше.

Для потреб населення району лісівниками та представниками райдержадміністрації та ради буде організовано у спеціально визначених місцях торговельні майданчики для гуртової та роздрібної торгівлі новорічними ялинками.

Усі ялинки продаватимуться з обов'язковим маркуванням пластиковими бірками чи стрічками з штриховим кодом.

Державне агентство лісових ресурсів повідомляє, що штраф за незаконну вирубку ялин напередодні Нового року та Різдва цього року становитиме від 399 до 1852 гривень у залежності від завданої шкоди.

Відповідно до додатку 1 до постанови Кабміну від 23.07.2008 № 665 відшкодовуються збитки за незаконне вирубування хвойних дерев віком до 41 року в грудні-січні. Розмір штрафу залежить від діаметра зрізаного дерева та становить від 399,27 гривень до 1806,24 гривень.

Розмір шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд внаслідок незаконного вирубування хвойних дерев у межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду (постанова КМУ від 24.07.2013 № 541), складає від 246 грн до 1122 гривень. За вирубку хвойних дерев у межах міст та інших населених пунктів від 1152 гривень до 1852 гривень.

Також згідно зі статтею 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення лісопорушники сплачують ще й штраф за незаконну рубку хвойних дерев у розмірі від п'яти до десяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (85-170 гривень), а посадові особи від семи до дванадцяти неоподаткованих мінімумів (119-204 гривень).

Статтею 246 Кримінального кодексу України «Незаконна порубка лісу» визначено, що незаконна порубка дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, що заподіяла істотну шкоду, а також вчинення таких дій у заповідниках або на територіях та об'єктах природно-заповідного фонду, або в інших особливо охоронюваних лісах — карається штрафом від трьохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів (5100-8500 грн) доходів громадян чи арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: