Вхiд на сайт
Авторизацiя

Посилки за новими правилами: як тепер українці будуть замовляти товари з-за кордону

Посилки за новими правилами: як тепер українці будуть замовляти товари з-за кордону
Без мита дозволять отримувати не більше трьох закордонних посилок в місяць не дорожче 150 євро

Українці отримали нові правила ввезення посилок з-за кордону. Про них говорили давно, а затвердили разом з бюджетом-2018, який був остаточно прийнятий 7 грудня. Бажаючи його наповнити, нардепи прийняли поправки до податкового кодексу, встановивши ліміт на безмитне ввезення посилок в країну.

Тепер пересічний українець на одне ім'я та адресу зможе без мита отримувати не більше трьох посилок на місяць вартістю до 150 євро кожна (зараз - близько 4,8 тис. грн). За кожну посилку понад норму доведеться заплатити мито - 20% від її вартості.

Зараз безмитне обмеження по вартості теж становить 150 євро, але кількість посилок не обмежена. За сплатою мита стежить поштовий оператор: "Якщо вартість відправлення перевищує 150 євро, при отриманні замовник оплачує послуги брокера і оформлення митної декларації", - пояснюють в одній з найбільших служб доставки.

Зміна насамперед торкнеться любителів пошопитись в закордонних інтернет-магазинах. Згідно з даними дослідження GfK, найчастіше українці закуповуються на AliExpress, eBay і Amazon.

"Там чохол для мобілки коштує 2-3 долара, а у нас той же Китай перепродують за 200-300 грн", - нарікають користувачі.

За даними дослідження, в середньому один українець робить близько 13 покупок в рік з доставкою з-за кордону, а середня вартість одного замовлення - 1291 грн. Тому приватні особи, на думку експертів, цілком можуть вкластися у встановлений новим законом ліміт, а нововведення вдарить тільки по "сірим" постачальникам, які дроблять партію товару і завозять частинами без сплати мит.

Правда, українські шопери обговорюють і інші нюанси: "Посилки іноді по два-три місяці їдуть, розрахувати точно, коли вони приїдуть в Україну, неможливо", - пише з соцмережах Ангеліна.

Механізму перевірки і відстеження посилок ще немає - Мінфін мав намір доручити ДФС створити і впровадити електронну систему, яка буде фіксувати одержувача і підраховувати кількість посилок.

"Скільки на це потрібно часу і грошей, невідомо. Засоби, які підуть на створення системи адміністрування, навряд будуть перевищувати надходження в бюджет від її роботи. З точки зору боротьби з" сірим "імпортом ефект буде мінімальним - його завозять в країну масово і за іншими схемами, - вважає керівник секретаріату Ради підприємців при Кабміні Андрій Забловський. - Що стосується простих покупців, то вони, як завжди, знайдуть лазівки ".

Дійсно, інтернет-покупці вже готові обходити систему: "Будемо відправляти посилки на різних одержувачів".

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: