Вхiд на сайт
Авторизацiя

Венеціанська комісія оголосила результати щодо мовного скандалу між Угорщиною та Україною

Венеціанська комісія оголосила результати щодо мовного скандалу між Угорщиною та Україною
Венеціанська комісія не підтримала звинувачення Угорщини за статтею про права нацменшин у статті про мову навчання в законі України про освіту.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки з посиланням на результати Венеціанської комісії від 8 грудня.

“Ми вдячні, що Комісія прийняла аргументацію української сторони щодо закидів, що мовна стаття закону «Про освіту» звужує права представників національних меншин”, – йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що питання змісту та обсягу прав відносяться виключно до компетенції Конституційного суду України, а низка питань щодо застосування мов має вирішуватися спеціальними законами.

“Отже, звинувачення з боку Угорщини не підтримані”, – уточнює Міносвіти.

Раніше повідомлялося, що резолюція Парламентської асамблеї Ради Європи, ухвалена за результатами обговорення положень нового закону про освіту, зокрема, його “мовної” статті, іде на користь Україні.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що новий український закон про освіту порушує принципи Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Сійярто також повідомив, що 16 жовтня він ініціює перегляд Угоди на нараді міністрів закордонних справ країн-членів Європейського союзу в Люксембурзі. Також він буде домагатися збільшення міжнародного тиску на Київ.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: