Вхiд на сайт
Авторизацiя

До уваги закарпатців: рятувальники попередили про погіршення погодних умов

До уваги закарпатців: рятувальники попередили про погіршення погодних умов
Протягом наступної доби на території області прогнозують сильні дощі, мокрий сніг та сніг

У звʼязку з активізацією циклонічної діяльності із заходу та південного-заходу Європи, протягом 9-11 грудня 2017 року по всій території Закарпатської області очікуються складні погодні умови, в тому числі й на автошляхах області, повідомляє У ДСНС України в Закарпатській області.

Впродовж доби 9 грудня передбачається сильний, місцями дуже сильний дощ з переходом в мокрий сніг та сніг. Вночі 10-го та вдень 11-го грудня випадатиме сильний мокрий сніг та сніг. За весь період, з 9 по 11 грудня, подекуди: налипання мокрого снігу, туман, ожеледь, в гірських районах хуртовини. На дорогах більшої частини території області ожеледиця, на перевалах снігові замети.

Особливо небезпечні умови спостерігатимуться на автошляхах гірської частини Закарпаття. Повʼязано це з тим, що тут:
- погодна ситуація ускладнюється гірським рельєфом;
- протягом більшої частини доби фіксуватимуться відʼємні температури повітря (0°…-7°С);
- випадатиме найбільша кількість опадів переважно у твердій та змішаній фазах (мокрий сніг та сніг).

Зважаючи на це можна сказати, що сильні та подекуди дуже сильні опади у поєднанні з туманом значно погіршуватимуть горизонтальну видимість до 200-500 м, місцями 50-100 м. Крім того, наявність ожеледиці на дорожньому покритті спричинятиме величезний ризик заносів. Також в горах подекуди очікується посилення північно-західного вітру, що може призвести до падіння дерев на проїжджі чатини та формування снігових заметів.

На рівнинній частині області (Ужгородський, Мукачівський, Берегівський, Виноградівський та частково Іршавський з Хустським райони) видимість погіршуватимуть сильні та подекуди дуже сильні дощі до 200-900 м. У зоні максимального розвитку стихії знаходитимуться наступні адміністративні райони Закарпатської області: Великоберезнянський, Воловецький, Свалявський, Міжгірський, Рахівський та Тячівський.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: