Вхiд на сайт
Авторизацiя

Трагічні випадки на Закарпатті: через недогляд загинуло немовля, ще одна дитина у важкому стані

Трагічні випадки на Закарпатті: через недогляд загинуло немовля, ще одна дитина у важкому стані
Поліція розпочала два кримінальні провадження за фактами злісного невиконання батьківських обов‘язків. На Ужгородщині та у Великому Березному за дві доби постраждала пара дітей. У одному випадку – отримані травми призвели до смерті, у іншому – до госпіталізації у критичному стані.

На Закарпатті зафіксовано два випадки серйозного травмування дітей у Великому Березному та селі Ботфалви Ужгородського району.

Вчора, 7 грудня, про госпіталізацію піврічного малюка до поліції заявили медики обласної дитячої лікарні. У повідомленні йшлося про те, що дитина отримала опіки 4 ступеню і перебуває у критичному стані. Слідчо-оперативна група опитала 19-річну маму потерпілого, мешканку села Ботфалва. З її слів, дитина отримала опіки через загорання покривала у її візочку, куди близько 03:30 ранку випадково впала запалена свічка. Від отриманих опіків немовля померло у лікарні.

Інший нещасний випадок зафіксований правоохоронцями вчора, о 15:15. На лінію «102» зателефонував лікар приймального відділення Мукачівської дитячої лікарні і повідомив про госпіталізацію до медзакладу 7-річного мешканця Великого Березного. Як з‘ясували слідчі, 6 грудня хлопчик отримав опіки гарячими випарами. Дитина була сама у приміщенні та відкрила бідон з окропом, який знаходився на печі. Неповнолітній від випарів отримав опіки 2 ступеню. Мама на момент трагедії перебувала на подвір‘ї. Стан хлопчика важкий.

За обома фактами поліція розпочала слідство за частиною 1 статті 166 Кримінального кодексу України, тобто, злісне невиконання батьками, опікунами чи піклувальниками встановлених законом обов'язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування, що спричинило тяжкі наслідки. Санкція статті передбачає кримінальну відповідальність у вигляді обмеження волі на строк від двох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

У справах тривають подальші перевірки. Проводиться досудове розслідування, інформує відділ комунікації поліції Закарпатської області.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: