Вхiд на сайт
Авторизацiя

Москаль: «Якщо ситуація із зарплатами бюджетникам не вирішиться наступного тижня, люди зберуться й масово поїдуть пікетувати Кабмін»

Москаль: «Якщо ситуація із зарплатами бюджетникам не вирішиться наступного тижня, люди зберуться й масово поїдуть пікетувати Кабмін»
Учорашнє перекриття міжнародної траси «Київ – Чоп» у Воловецькому районі викликане прорахунками Уряду при прийнятті бюджету на 2017 рік. Заборгованість по зарплатах бюджетникам (у першу чергу працівникам освітньої та медичної галузі) виникла по всій Україні, однак особливо критична ситуація в дотаційних областях, однією з яких є Закарпатська.

– Районні бюджети розвалені невдалими реформами, грошей нема, – заявляє Геннадій Москаль. – На районних і обласному рівнях ми всі фінансові зобов’язання виконали, однак наша область дотаційна на 76 відсотків, тому залежна від зовнішніх фінансових вливань. Стабілізаційна дотація з Києва на виплату зарплат бюджетникам, яка мала надійти в область ще у вересні, не надійшла досі. Ми не можемо стримувати людей, котрі не мають за що утримувати свої родини, від акцій протесту, наші прохання почекати ще трохи, поки Київ не виділить гроші, вже не діють. Тому такі перекриття трас можливі й далі. Більш того, якщо ситуація не вирішиться наступного тижня, люди зберуться й масово поїдуть пікетувати Кабмін.

Сьогодні я направив прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману ще одну телеграму з проханням терміново втрутитися й вирішити питання зі стабілізаційною дотацією. Заборгованість по зарплатах, яка в деяких районах досягла вже чотирьох місяців, – це повна компрометація влади!

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
КОММЕНТАРI (1)
ВВ 8 грудня 2017 22:05
Не нравится 0 Нравится
А что пан Мацкаль делает для развития экономики области? И вообще в чем он преуспел - "незаменимый менеджер"? В любой нормальной стране его давно бы выгнали на пенсию...
Цитировать          1
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: