Вхiд на сайт
Авторизацiя

Гриневич обіцяє понад 96 тисяч додаткових місць у дитсадках

Гриневич обіцяє понад 96 тисяч додаткових місць у дитсадках
До 2019 року заплановано створити 96147 місць у дитсадках.


Такий обсяг дозволить не лише подолати чергу, а й усунути перевантаженість дошкільних закладів, зазначає міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

До 2019 року заплановано створити 96147 місць у дитсадках. Фото anatols/Depositphotos
"Нещодавно Верховна Рада нарешті ухвалила новий закон "Про освіту". Поміж іншого в ньому прописано обов’язковість отримання дошкільного компоненту освіти.

Його можна отримати по-різному, однак, звичайно, отримання повноцінної дошкільної освіти у садку дає дитині набагато більше переваг", – розповіла Гриневич на засіданні Кабміну.

Вона відзначила, що станом на 1 вересня 2017 року черга у дитсадки складала більш ніж 52 тисяч місць, при цьому в середньому по країні на 100 місць у дитсадках навчається 113 дітей – тобто заклади перевантажені, що також негативно впливає на якість освіти у них.

При формуванні плану подолання перевантаження дошкільних закладів враховували цілий спектр чинників. Зокрема, бралися до уваги демографічні та інші коригуючі показники.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: