Вхiд на сайт
Авторизацiя

Підвищення мінімалки: коли і як зміняться зарплати українців

Підвищення мінімалки: коли і як зміняться зарплати українців
Виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко на "5 каналі" прокоментував пропозицію Президента України Петра Порошенка підвищити у 2018 році мінімальну заробітну плату до 4100 грн.

Про можливість такого сценарію менеджер розповів у ефірі "Інформаційного дня".

"Я б сказав, що ця заява Президента – про підвищення мінімальної заробітної плати до 4100 грн, тобто на 30% – має більше політичне забарвлення, ніж економічно-фінансове… Але треба пам'ятати, що сам собою крок збільшення зарплати нічого не дасть, окрім як погіршить вже наявні торгові дисбаланси. Єдина можливість домогтися якогось результату і отримати відгук з боку економіки – це паралельно проводити структурні реформи. Якщо загальмувати з реформами, то ми можемо зіткнутися з тим, що у нас збільшиться рівень безробіття", – наголосив Олег Устенко.

Він додав: "Я б не забував, що на нас висить досить багато боргів. Давайте не будемо міркувати "Зараз витрачаємо гроші, а борги повертатимуть діти". Гроші "в тумбочку" ніхто не покладе, крім працюючої економіки. А для цього вона повинна рости не на 2-3%, а значно більше".

Експерт також прокоментував заяву віце-прем'єр-міністра України Павла Розенка, що підвищення "мінімалки" надасть можливості для чергового підвищення пенсій: "Розенко дивиться на проблему зі своєї дзвіниці, у нього дефіцит Пенсійного фонду 6% ВВП, мало не 150 млрд грн. Він при більшій "мінімалці" більше грошей забере у Пенсійний фонд і діра зменшиться… Проте не можна підвищувати зарплату на 30%, якщо економіка зростає меншими темпами. А у нас є проміжок, за рахунок якого ми можемо рости – тіньова економіка України. А це навіть більше 30%".


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: