Вхiд на сайт
Авторизацiя

Кабмін затвердив допрацьований проект Бюджету-2018: які пріоритети

Кабмін затвердив допрацьований проект Бюджету-2018: які пріоритети
Міністри одноголосно підтримали і спрямували проект бюджету до Ради. Очікується, що вже наступного пленарного тижня він буде ухвалений у другому читанні

Проект Державного бюджету на 2018 рік Кабінет Міністрів затвердив до другого читання у парламенті. Документ ухвалили одноголосно на засіданні уряду. Він надійде до Верховної Ради до кінця наступного тижня, анонсував Прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Що стосується основних показників, закладених у документ – про них говорили вже не вперше. Вони дещо міняються, але незначно. Засідання уряду у п'ятницю, 1 грудня, було цілком присвячене швидкому обговоренню проекту бюджету і направленню його до парламенту. Гройсман вкотре нагадав, що цього року Кабмін вклався у передбачені законом терміни і вчасно передав документ до Ради.

До цифр: зростання економіки передбачено на рівні 3% ВВП, інфляція – на рівні 9%. Серед пріоритетів – видатки на безпеку та оборону. "Один із головних пріоритетів – обороноздатність нашої країни. Загальний бюджет залишається 5% ВВП і дорівнює 165,3 млрд грн. З яких ми передбачаємо кошти і на утримання війська, і на модернізацію озброєння. В тому числі і 16,5 млрд грн, які вперше будуть спрямовані на модернізацію, оновлення і нове озброєння для українського війська. Наша ідеологія полягає в тому, що український вояк має бути забезпеченим і дуже добре оснащеним", – заявив прем'єр.

Серед інших пріоритетів – освіта (219 млрд грн), охорона здоров'я (понад 115 млрд грн), реконструкція і будівництво доріг (44 млрд грн). Міністри одноголосно підтримали і спрямували проект бюджету до парламенту. Очікується, що вже наступного пленарного тижня він буде ухвалений у другому читанні.

"Я вірю, що 2018 рік буде роком серйозного економічного зростання. Ми пропонуємо, щоб проект бюджету на 2018 рік був розглянутий 7 грудня. Це абсолютно прийнятна дата, коли все підготовлено для розгляду та ухвалення – і законів, і самого бюджету. За наступних після цього три тижні, до завершення календарного року, міністерства напрацюють всю нормативно-правову базу, щоб системно увійти у 2018 рік", – підсумував Гройсман.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: