Вхiд на сайт
Авторизацiя

Негода в Україні: затори, скасування рейсів та масові ДТП

Негода в Україні: затори, скасування рейсів та масові ДТП
Погіршення погодних умов привело до численних ДТП в Києві та по всій Україні. Громадський транспорт курсує не за розкладом, міжміські автобуси не виходять на рейси.

Державна служба з надзвичайних ситуацій повідомляє, що до кінця доби 29 листопада в Україні спостерігатиметься ожеледь, на дорогах ожеледиця. 30 листопада передбачаються сильні пориви вітру. У високогір'ї Івано-Франківської та східної частини Закарпатської областей зберігається лавинна небезпека третього рівня.

Нацполіція попереджає водіїв про про небезпеку так званого "чорного льоду" на дорогах. "Чорний лід" - це коли прозорий лід лежить на чорному асфальті, і його важко відразу помітити.

ДТП через негоду

Уже з 3:00 ночі на дорогах Києва 147 одиниць техніки Київавтодору обробляли дорожню мережу столиці посипковими матеріалами. Незважаючи на це, киян вранці на дорогах очікував справжня ковзанка.

Погіршення погодних умов привело до численних ДТП. В Київській області з початку доби через ожеледицю сталося понад 100 ДТП. Про це повідомив очільник поліції регіону Микола Жукович у коментарі 112 Україна. Він пояснив, що багато водіїв через збільшення гальмівного шляху стикаються з іншими автомобілями. В результаті в ДТП потрапляє одночасно по 3-4 авто, а у Броварському районі сьогодні зіткнулися 7 автомобілів. Загиблих унаслідок ДТП немає.

У поліції запевняють, що основні магістралі столичного регіону вже посипані піском, тепер черга дійшла до другорядних доріг. "До швидкої надійшло 69 викликів від киян, які травмувалися через погіршення погодних умов. З них: 28 осіб госпіталізовано; 27 – надано необхідну допомогу в травмпунктах, 14 осіб отримали допомогу на місці. Із загальної кількості 4 дітей. Причинами звернень здебільшого є забій та переломи", – розповів заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Під Черніговом у середу сталася масштабна ДТП: зіткнулися одразу 11 автомобілів. Учасниками аварії стали водії п'ятьох вантажівок, трьох мікроавтобусів, двох легкових машин та навіть туристичного автобусу. В результаті аварії ніхто не постраждав.

Ще одне масове ДТП сталося в Дніпропетровськй області, повідомляє ДСНС Дніпропетровської області. В Павлоградському районі на трасі М-04 сталася ДТП за участі дев'яти автівок. Внаслідок пригоди 6 постраждалих було госпіталізовано, а ще 3 отримали допомогу медиків на місці події.

Громадський транспорт не за розкладом

Тролейбуси й автобуси Києва курсують з відхиленням від графіку через складні погодні умови. Як повідомили в прес-службі Київпастрансу, маршрути не дотримуються розкладу руху через ожеледицю

29 листопада на автодорозі "Черкаси–Золотоноша" через ожеледицю з’їхав з траси рейсовий автобус. Рятувальникам за допомогою лебідки вдалося витягнути автобус з узбіччя на проїжджу частину. На момент аварії в автобусі знаходилися три пасажири, ніхто з них не постраждав, передають Факти.

Посилаючись на негоду в Полтавській області 29 листопада на рейси не виходили деякі автобуси міжміського сполучення. Про це з посиланням на довідкові бюро автовокзалів міст області пише УНІАН. "Через ожеледицю припинено автобусне сполучення між Кременчуком і селами. Приміські автобуси поки не випускаємо", - наголосили на автовокзалі Кременчука.

У Запорізькій області на трасі Запоріжжя-Дніпро утворився затор через ожеледицю на дорозі. Через складну ситуацію на дорогах тимчасово призупинено рух рейсових автобусів Запоріжжя-Дніпро.

Укравтодор закликає водіїв та пасажирів телефонувати черговому в області у разі надвичайної ситуації на дорозі. Дзвінки приймаються цілодобово (список контактів).
НВ


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: