Вхiд на сайт
Авторизацiя

Австралія може перейти на 100% поновлювану енергію до 2030 року

Австралія може перейти на 100% поновлювану енергію до 2030 року


Як показало нове дослідження Асоціації альтернативних технологій (ATA), до 2030 року Австралія може повністю перейти на відновлювані джерела енергії. Виявилося, що це буде дешевше і безпечніше, ніж будувати нові вугільні електростанції.

Такі висновки ATA зробила на основі даних, отриманих від Австралійського національного університету, а також з урахуванням останніх тенденцій і проектів в галузі відновлювальної енергетики, на кшталт Snowy Hydro 2.0.

«Якщо ми побудуємо нові вугільні електростанції, електрика коштуватиме від $ 81 до $ 182 за мегават-годину. А якщо ми додамо до цього шкоду здоров'ю та навколишньому середовищу, то отримаємо від $ 102 до $ 203. У мережі, яка виробляє тільки "чисту" енергію, електрика коштуватиме $ 93 за мегават-годину », - розповів провідний автор дослідження Ендрю Реддавей.

Для того, щоб країна змогла перейти на 100% поновлювані джерела, потужність установок повинна досягти 93 ГВт. Якщо темпи будівництва вітрових турбін і сонячних ферм залишаться такими ж, як у 2017 році (потенціал води вже в більшій мірі використано), то повного переходу на «чисту» енергетику стане можливий тільки в 2040 році. Але якщо збільшити темпи установки на 80%, то можна встигнути до 2030. Крім того, дуже важливий крок на цьому шляху - створення систем зберігання енергії для гідроелектростанцій потужністю до 490 000 МВт * год.

Одним з ключових гравців на ринку систем зберігання енергії в Австралії стає Tesla. У вересні компанія уклала контракт з виробником вітрових турбін компанією Vestas на установку акумуляторів Powerpack для зберігання енергії. Тепер компанія Ілона Маска візьме участь в будівництві ще однієї електростанції в цій країні, на цей раз гібридної - вітрової та сонячної.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: