Вхiд на сайт
Авторизацiя

У суботу закарпатці запалять свічки в пам’ять жертв голодоморів

У суботу закарпатці запалять свічки в пам’ять жертв голодоморів
А на балконі обласної адміністрації увечері засвітять лампадки

Щорічно, в останню суботу листопада, в Україні вшановують пам’ять жертв голодоморів.

В національний пам’ятний день - 25 листопада, в обласному центрі Закарпаття відбудеться траурна хода та запалення свічок.

Молодь та громадськість, представники влади та релігійних організацій зберуться в цей день о 13.45 на площі Поштовій в Ужгороді.

О 14 годині траурна хода на чолі з керівниками краю та міста зі свічками й колосками пшениці в руках вирушить до наріжного каменю, закладеного на місці спорудження майбутнього меморіалу пам’яті жертв та постраждалих внаслідок голодоморів в Україні (перед будівлею медичного факультету УжНУ).

Присутні вшанують хвилиною мовчання пам’ять мільйонів українців, які загинули мученицькою смертю від голоду. О 14.40 в рамках Всеукраїнської акції – запалять свічки пам’яті. Увечері, з настанням темряви, в рамках загальнонаціональної акції «Запали свічку», на балконі Закарпатської ОДА засвітять лампадки.

Відповідно до розпорядження голови ОДА, в області в цей день приспустять Державні Прапори України, слід також обмежити проведення розважальних заходів. До програм радіо та телебачення рекомендовано внести відповідні зміни.

Жалобні заходи за участі громадськості цього дня відбудуться у всіх містах та районах краю, в храмах області відслужать панахиди за жертвами голодоморів в Україні.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: