Вхiд на сайт
Авторизацiя

Війна проти "човників": податківці придумали, як боротись з контрабандою на кордоні

Війна проти "човників": податківці придумали, як боротись з контрабандою на кордоні
У Державній фіскальній службі припускають, що зняти проблему контрабанди серед так званих "човників" може запровадження вимоги про перебування за кордоном не менше однієї доби. Про це розповів виконувач обов’язків глави ДФС Мирослав Продан.

За його словами, проблема "човників" – це, перш за все, проблема українського законодавства.

На сьогодні українці через автомобільні пункти пропуску мають право ввозити товарів на 500 євро без митного оформлення.

"Як наслідок, на багатьох пунктах пропуску місцеві жителі цілими сім'ями, а то і селами стали працювати "човниками": дроблять великі партії товару по 500 євро, вантажать в "бусики" і перевозять через кордон. Але просто взяти і скасувати цю норму – не вихід: адже у нас, крім "човників", десятки тисяч реальних туристів, які, повертаючись в Україну, везуть сувеніри, подарунки. Норму закону потрібно просто доповнити",– переконаний Продан.

За його інформацією, на сьогодні вже розроблено кілька законопроектів, які мають на меті вирішити цю проблему.

Як зазначив Продан, з погляду ДФС, у значній мірі питання ввезення контрабанди човниками можна буде вирішити, якщо ввести вимогу, щоб людина, яка хоче ввести в Україну товару на 500 євро без митного оформлення, повинна перебувати за кордоном не менше доби.

"Після прийняття такої умови "човниковий" бізнес втратить сенс. Хочу підкреслити: ДФС бачить проблему і розуміє, як її вирішити. Але не ДФС змінює законодавство. Це повинно бути політичне рішення", – наголосив виконувач обов’язків глави ДФС.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
КОММЕНТАРI (1)
jovi 22 листопада 2017 20:07
Не нравится 0 Нравится
и что? сегодня поедет подготовит и потом привезет за одну добу и кирдик
Цитировать          1
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: