Вхiд на сайт
Авторизацiя

Вчені попередили про сильні землетруси в 2018 році

Вчені попередили про сильні землетруси в 2018 році
Нове дослідження показує, що в 2018 році відбудеться сплеск числа землетрусів по всьому світу завдяки тому, що швидкість обертання Землі сповільнюється.

Такі дані були представлені в роботі вчених з Університету Колорадо в Боулдері і Університет штату Монтана, пише "НВ".

Дані дослідження звучать як початок фантастичного роману, але вони засновані на наукових даних. Автори досліджували графік сейсмічної активності протягом останніх 100 років, і, завдяки багатству доступних даних, вони змогли визначити, що тимчасове уповільнення обертання Землі, здається, пов'язане з найбільш руйнівними і частими спалахами даних про землетруси.

Автори роботи відзначають, що через сонячні і місячні припливи обертання Землі ледь помітно гальмується. Крім того, на обертання Землі впливають і інші внутрішні сили, які то трохи пригальмовують, то прискорюють обертання планети. Різниця в довжині діб при такому уповільненні обертання становить всього кілька мілісекунд, проте цього достатньо для збільшення числа землетрусів. В середньому, спостереження показують, що в роки уповільненої обертання Землі землетруси магнітудою 7 трапляються на 25% частіше, ніж при "швидкої" Землі.

"У наступному році ми повинні побачити значне збільшення числа сильних землетрусів. До сих пір у нас було в середньому тільки шість сильних землетрусів. Ми могли б легко отримати 20 землетрусів на рік, починаючи з 2018 року", - пояснює співавтор дослідження Роджер Білхем.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: