Вхiд на сайт
Авторизацiя

Помер один із засновників легендарного гурту AC/DC Малькольм Янг

Помер один із засновників легендарного гурту AC/DC Малькольм Янг
Один із засновників австралійського гурту AC/DC Малькольм Янг помер у віці 64 років. Про це повідомляється на офіційній сторінці групи в Facebook.

Малькольм Янг: біографія
Малькольм Янг народився в багатодітній родині 6 січня 1953 року в Глазго, Шотландія. Коли Малькольму було 10 років, сім'я Янгів переїхала до Австралії.

Малькольм і його брат Ангус заснували AC/DC в листопаді 1973 року, коли Мальколм було 20 років, а Ангусу 18. Їхнє перше національне турне відбулось в 1974 році з вокалістом Дейвом Евансом, якого, утім, уже цього року замінили на Бона Скотта.

У 1976 році AC/DC переїхали до Великої Британії, після чого крім записів почалися також активні міжнародні гастролі.

Малькольм Янг пропустив тур 1988 року через проблеми з алкоголем. Цю причину приховали: за офіційною версією він пропустив тур через хворобу сина. Малкольм впорався з алкоголем і повернувсядо гурту. Під час відсутності Малькольма його заміняв племінник Стіві. Через незначну (всього 3 роки) різницю у віці і велику зовнішню схожість Малькольма та Стіві деякі фани навіть не помітили заміни гітариста.

На ранньому етапі своєї кар'єри Малькольм одружився з Ліндою, від якої має дочку Кару і сина Росса, що з'явився на світ в 1982 році.

У 2009 році журнал Classic Rock включив Малкольма (так само як і його брата Ангуса) в список найкращих гітаристів усіх часів.

У квітні 2014 року Малькольм через проблеми зі здоров'ям припинив участь в гурті. У вересні 2014 роки сім'я Малькольма Янга підтвердила, що він страждає від деменції - хвороби мозку, що викликає порушення пам'яті та розумової функції.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: