Вхiд на сайт
Авторизацiя

Коли потрібно їсти фрукти, щоб не нашкодити здоров'ю

Коли потрібно їсти фрукти, щоб не нашкодити здоров'ю
Те, що фрукти корисні для організму – зайвий раз повторювати не потрібно. Але велику роль грає й час, коли ви їсти фрукти. Якщо не дотримуватись певних правил, то фрукти зможуть лише нашкодити вашій травній системі.

Дієтологи стверджують, що щодня людина повинна споживати 3-5 фруктів. Найкраще, якщо це сезонні фрукти. Так вже склалось, що більшість людей їдять фрукти після основного прийому їжі. Але це велика помилка.

Фрукти не перетравлюються в шлунку, а перебувають там всього хвилин 15-20. Розщеплення і поглинання всіх вітамінів і антиоксидантів відбувається лише в кишечнику. Якщо ж фрукти потрапляють в уже повний шлунок, то, під впливом хімічних реакцій, починають зброджувати, втрачаючи все найцінніше і викликаючи відчуття дискомфорту (наприклад, здуття живота).

Краще їжте фрукти між основними прийомами. Харчові волокна дарують відчуття ситості, тримають апетит під контролем, дозволяють підтримувати активний обмін речовин і пригнічують бажання з'їсти що-небудь більш калорійне і менш корисне.

Формула споживання фруктів по Алану Уокеру: фрукти можна їсти через дві години після свіжих овочів; через три – після їжі без м'яса; через чотири – після обіду з м'ясом.

До того ж, фрукти краще їсти в першій половині дня. Наприклад, на сніданок та до обіду. У другій половині дня рівень фізичної активності зменшується, і фруктоза, яка не згорає, має властивість накопичуватися у вигляді жиру. Після 19:00 сильно сповільнюється метаболізм, а отже шматочки фруктів не встигають перетравитися і по просту підгнивають.

Фрукти не однаково корисні для всіх людей:
- авокадо і кокос мають високий вміст жиру, тому їх необхідно серйозно обмежити людям, що мають проблеми з холестерином;
- виноград, банан і вишня "щасливі власники" цукрів, які моментально засвоюються. Тим, хто на дієті або страждає від цукрового діабету їх потрібно в раціоні замінити.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: