Вхiд на сайт
Авторизацiя

На Закарпатті зібралися водники України та Словаччини (ФОТО, ВІДЕО)

На Закарпатті зібралися водники України та Словаччини (ФОТО, ВІДЕО)


14 листопада 2017 року в м. Ужгород розпочалось ХV засідання Українсько-Словацької Комісії по прикордонних водах згідно зі статтею 3 Статуту Українсько-Словацької комісії по прикордонних водах та відповідно до Угоди між Урядом України і Урядом Словацької Республіки з питань водного господарства на прикордонних водах (1994 р, м. Братислава ).

Українську делегацію на ХV засіданні Комісії очолила Уповноважений Уряду України Ірина Овчаренко, а словацьку делегацію – Уповноважений Уряду Словацької Республіки Владімір Новак.

«Нас цікавлять зокрема проблеми по співпраці в галузі водного господарства. Словацька Республіка вже довгий час є членом ЄС. Туди ж і прямує Україна, тому вона повинна узгоджувати свою роботу з Європейським Союзом на законодавчому рівні. Нашу співпрацю ми бачимо і в перенесенні законодавства, зокрема й директиви протипаводкового захисту. У нас є плани оцінки ризиків і цим досвідом ми готові поділитися з українськими колегами», - каже посадовець.

На Закарпатті зібралися водники України та Словаччини (ФОТО, ВІДЕО)


Під час засідання заступники Уповноважених та керівники Робочих груп Комісії інформували Уповноважених Урядів про виконання завдань, визначених на ХIV засіданні Комісії в період 2009-2016 роки, виконання гідротехнічних робіт за 2017 рік та затвердження плану робіт на 2018 рік.

Також були розглянуті питання щодо співробітництва в галузі протипаводкового захисту, співробітництва в галузі гідрометеорології та співробітництва з питань охорони якості прикордонних вод за 2017 рік.



У рамках проведення комісії міжнародна делегація провела й виїзну частину з оглядом водогосподарських споруд у басейні р. Уж та відвідуванням сучасних міні-ГЕС на р. Шипіт, що побудувала група енергетичних компаній РЕНЕР у селі Тур’я Поляна на Перечинщині. Окрім гідроспоруд на річці працює й форелеве господарство.

На Закарпатті зібралися водники України та Словаччини (ФОТО, ВІДЕО)


За словами водників такі об’єкти можуть бути прикладами як при грамотному проектуванні та експлуатації водних ресурсів можна досягти потрібного результату:

«У Європі є розвиненим комплексне використання водних ресурсів. Це те, до чого нам треба прагнути. І як приклад, ми знаходимося на міні-ГЕС і хочемо показати, що Україна також рухається в цьому напрямку. Є поєднання енергетичного комплексу роботи і рибогосподарського, тобто 2 галузі працюють на одній річці одночасно і не конфліктують. У цьому і закладається суть інтегрованого управління. Це цивілізований прогрес по відношенню до річок», - каже Ірина Овчаренко, голова Державного агентства водних ресурсів України.

На Закарпатті зібралися водники України та Словаччини (ФОТО, ВІДЕО)


Делегація посадовців високо оцінила роботу станцій групи РЕНЕР і відмітила необхідність неухильного дотримання культури будівництва гідрооб’єктів в Україні за європейським зразком.

Після триденної роботи Уповноважених Урядів та експертів України і Словацької Республіки у галузі водного господарства на прикордонних водах Уповноваженими 16 листопада були підведені підсумки спільної діяльності за останні 9 років (2008-2017 рр.) з визначенням подальших перспектив та напрямків співробітництва, а також підписаний протокол XV засідання українсько-словацької Комісії. Окрім цього Уповноважені затвердили оновлений Регламент співробітництва між Україною і Словацькою Республікою в галузі гідрометеорології на прикордонних водах.

За результати звітування експертних груп щодо протипаводкового захисту, гідрометеорології, охорони якості прикордонних вод, проведення переговорів та місцевого огляду водогосподарських споруд було затверджено план роботи заступників Уповноважених Урядів, керівників робочих груп та експертів Сторін на 2018 рік.

Підсумовуючи Уповноваженими було відзначено плідну співпрацю Сторін як на територіальному, так і національному рівнях, яка є основою для успішного продовження спільної роботи і втілення перспективних планів у майбутньому.

На Закарпатті зібралися водники України та Словаччини (ФОТО, ВІДЕО)



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: