Вхiд на сайт
Авторизацiя

Прогноз погоди в Україні на тиждень: де пройдуть дощі та де буде сонячно

Прогноз погоди в Україні на тиждень: де пройдуть дощі та де буде сонячно
У понеділок в центрі країни температура повітря вдень може досягати 12 градусів вище нуля

У найближчі дні в Україні очікуються і дощі зі снігом, і сонячні дні. Сайт "Сегодня" дізнавався, якою буде погода в найближчі дні.

У суботу, 11 листопада майже по всій території України пройдуть дощі, повідомляє "Укргідрометцентр". Сухо (але при цьому похмуро) буде тільки на сході – в Запорізькій, Харківській, Луганській, Донецькій областях, а також на півдні, в Херсонській області. Незважаючи на дощі по всій решті частини країни, буде порівняно тепло – вдень від 6 до 10 градусів тепла в західних областях, від 7 до 10 градусів в центрі, від 6 до 9 градусів вище нуля в північних областях.

Прогноз погоди в Україні на тиждень: де пройдуть дощі та де буде сонячно

У неділю, 12 листопада дощі прийдуть і в східні області, зате сухо буде в Вінницькій, Миколаївській, Одеській областях. Трохи похолодає на заході - від 6 до 8 градусів тепла, зате потеплішає на сході - від +10 до +12. У Київській області температура повітря вдень складе від 6 до 8 градусів вище нуля.

Прогноз погоди в Україні на тиждень: де пройдуть дощі та де буде сонячно

У понеділок, 13 листопада на заході і на півночі України дощі посиляться (не забудьте з собою парасольки! Це стосується і киян). Сухо буде в Криму, Миколаївській, Херсонській, Одеській, Кіровоградській, Запорізькій областях. У центрі температура повітря вдень може досягати 12 градусів вище нуля, у південних областях - 14 градусів, а в Криму - навіть 18 градусів!

Прогноз погоди в Україні на тиждень: де пройдуть дощі та де буде сонячно

У вівторок, 14 листопада в західних областях до сильних дощів додасться мокрий сніг. А ось жителів південно-східної частини країни - Дніпропетровської, Запорізької, Донецької, Луганської областей і Криму порадує рідкісна для цієї пори року сонячна погода. Температура повітря коливатиметься від 2-5 градусів у західних областях до 10-13 на сході.

Прогноз погоди в Україні на тиждень: де пройдуть дощі та де буде сонячно

У середу, 15 листопада буде хмарно з проясненнями буде на більшій частині України. Дощів варто чекати тільки в західній і центральній частинах країни. Стовпчик термометра коливатиметься від 0 до +2 градусів у західних та північних областях до 6-10 градусів вище нуля на сході України.

Прогноз погоди в Україні на тиждень: де пройдуть дощі та де буде сонячно


Народний прогноз погоди

11 листопада - в цей день вшановується пам'ять святого преподобного Анастасії Римлянині і преподобного Аврамія затворника. Мисливці вірили: "Якщо вовки зграями бродять по полях, то чекай великих нещасть: епідемій, голоду чи війни". Якщо 11 листопада "небо заплаче, то слідом за дощем і зима прийде".

12 відзначається день пам'яті святого Зиновія, єпископа Егейського. Цей день вважався пташиним святом і називався Зиновій-синичник. Птахи і передбачали погоду: якщо синиці масово з'являлися біля будинків – чекай великих холодів. Якщо синичка свистить, то день буде ясний. А якщо синиці вранці пищать, то до ночі мороз вдарить.

13 листопада вшановується пам'ять апостолів від 70-ти: Стахія, Амплія, Урвана, Наркисових, Апеллія і Арістовула. У давнину в цей день відзначали Юрову, свято рибалок. У народі говорили: "Хороший рибалка має по клюванню знати, що рибу сазаном звати". Наші предки в цей день прислухалися до снігура: якщо він свистить – скоро зима буде.

14 листопада – в цей день вшановується пам'ять безсрібників і чудотворців Косми і Даміана Асійських. 14 листопада вважався початком зими і перших морозів: "Кузьма-Дем'ян – коваль, кує лід на землі і на воді". Якщо на Кузьму дороги розвезе брудом, не варто чекати морозу до самого грудня. А якщо в цей день випаде сніг, то майбутня весна буде з великим розливом.

15 відзначається день пам'яті святих Акіндіна і Пігасія. У народі говорили: "Акіндін розпалює стодола, Пігасій сонце гасить" – світловий день ставав все коротше. Якщо на Акіндіна небо заплаче, то слідом за дощем і зима прийде. А якщо в цей день низький туман, то зима м'якою буде. З цього дня і до 20 листопада відбувається стійке промерзання ґрунту.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: