Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Ужгороді підбили підсумки гостювання на Закарпатті полісменів з Луганської та Донецької областей

В Ужгороді підбили підсумки гостювання на Закарпатті полісменів з Луганської та Донецької областей
Сьогодні, 10 листопада, в Ужгородському прес-клубі відбулася підсумкова прес-конференція навчального візиту полісменів з Луганської та Донецької областей до УПП в містах Ужгороді та Мукачеві.

Протягом трьох днів колеги зі східних областей мали змогу ознайомитися з практиками закарпатських правоохоронців, які ділилися досвідом у створенні проектів, спрямованих на зближення суспільства й поліції.

Гостювання патрульних на Закарпатті здійснено у рамках програми розвитку ООН в Україні «Верховенство права та правосуддя на рiвнi громад у районах України, постраждалих вiд конфлiкту».

Під час конференції, начальник патрульної поліції Юрій Марценишин та представник програми розвитку ООН в Україні Аліна Лебедєва розказали про користь від таких проектів як для полісменів зі Сходу, так і для закарпатських.

«Метою візиту є ознайомлення з кращими інноваційними практиками поліції та громади. На Закарпатті ми побачити методи соціальної єдності населення, як залучається молодіжне середовище. Пізнавальною є участь у заходах на підвищення авторитету поліції в регіоні», - зазначила Аліна Лебедева.

Координував гостювання колег Юрій Марценишин. Він розповів: «Протягом трьох днів ми старалися показати всі проекти нової поліції, зокрема «Шкільний патруль», «Паркову поліцію», «Каву-ланч з начальником УПП Ужгорода та Мукачева», «Фідбек з патрульною поліцією», тобто всі, що зближують нас та громаду».

Правоохоронці зі східних областей поділилися враженнями від гостювання на Закарпатті. «Ми побачили чимало корисного, що необхідно впроваджувати і в нашу діяльність. Найбільше вразив доступний формат взаємодії поліції з громадськістю, акцент – і на профілактиці злочинів. Важливим є активне залучення молодіжного середовища, зокрема школярів. Відчувається відхід від стереотипів, тож подібні програми впроваджуватимемо й у нас», - розповів Ігор Бур’ян, старший інспектор тренінгового центру ГУНП в Луганській області.

Інспектор моніторингу Волновахського відділу поліції ГУНП в Донецькій області Олександра Гаврилко розповіла про інші інноваційні практики. Зокрема, на Донеччині діє ліга майбутніє поліцейських, активно задіюють «розумні» камери, встановлено першу смарт-зупинку, що теж сприяє зближенню правоохоронців та громади.

Поліцейські-гості наголосили, що на прикладі закарпатських патрульних відмітили важливість роботи з дітьми, навчання їх правил дорожнього руху, особливо сподобався шкільний патруль. УПП Ужгорода та Мукачева також взяло приклад із поліції Донецької області – відкрито мобільний додаток «102», який тепер діє і на Закарпатті.

Закарпатський кореспондент



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: