Вхiд на сайт
Авторизацiя

Державне підприємство радгосп-завод «Ужгородський» – цілковитий занепад, підприємство легше ліквідувати, ніж відродити

Державне підприємство радгосп-завод «Ужгородський» – цілковитий занепад, підприємство легше ліквідувати, ніж відродити
Обласна державна адміністрація продовжує оприлюднювати інформацію про реальний стан колишніх винрадгоспів Закарпаття, які колись були потужними підприємствами, а зараз перебувають у вкрай занедбаному стані.

– Відродити підприємства через прихід інвестицій неможливо, оскільки на законодавчому рівні можливість їх приватизації заблокована, – нагадує Геннадій Москаль. – Спроби змінити ситуацію через внесення відповідних законопроектів на розгляд Верховної Ради України результатів поки що не дали.
Подаємо інформацію про стан Державного підприємства радгосп-завод «Ужгородський».

Державне підприємство радгосп-завод «Ужгородський» (далі – ДП радгосп-завод «Ужгородський») засноване на основі державної власності, входить до сфери управління Міністерства аграрної політики та продовольства України (надалі – Мінагрополітики, Уповноважений орган управління) і є підзвітним йому.

Основний вид економічної діяльності – вирощування винограду.

Наказом Мінагрополітики від 06.02.14 № 55 прийнято рішення про ліквідацію державного підприємства радгосп-завод «Ужгородський» та створено комісію з ліквідації державного підприємства.

Наказом Мінагрополітики від 27.11.15 № 451 прийнято рішення про припинення процедури ліквідації ДП радгосп-завод "Ужгородський" та припинено повноваження ліквідаційної комісії.

На виконання наказу Мінагрополітики від 06.02.14 № 55 при проведенні процедури ліквідації здійснювався продаж нерухомого майна. Так, два гуртожитки, розташовані за адресами: м. Ужгород, вул. Загорська, 170 та вул. Загорська 174 передано до комунальної власності м. Ужгород.

На час проведення перевірки на балансі Підприємства лишилось лише 2 гуртожитки розташовані за адресою м. Ужгород вул. Благоєва та Ужгородський район, с. Оноківці, вул. Головна, 51. На будівлі зазначених гуртожитків виготовлено технічний паспорт та отримано свідоцтво на право власності. Зазначені будівлі знаходяться в незадовільному стані, потребують ремонту.

За інформацією Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області станом на 20.05.2017 у користуванні ДП радгосп-завод «Ужгородський» перебувають земельні ділянки загальною площею 603,3028, в тому числі на території Оноківської сільської ради площею 32,3028 га, на території м. Ужгород - 480,8 га та на території Кам’янецької сільської ради - 90,2 га.

Слід зазначити, інформація Головного управління Держгеокадастра у Закарпатській області, яка наведена вище є необ’єктивною, оскільки державний акт на право постійного користування землею від 15.05.1995 був скасований Ужгородською міською радою, у зв’язку з чим із державного підприємства вибули багаторічні насадження – виноградники.

З 1995 року по теперішній час директорами ДП радгосп-завод «Ужгородський» надавались згоди на вилучення земельних ділянок, а Оноківською, Кам’янецькою сільськими радами та Ужгородською районною державною адміністрацією приймалось рішення про вилучення землі площею 321,1972 га.

Крім того, земельні ділянки площею 8,396 га, що перебувають у користуванні ДП радгосп-завод «Ужгородський» та розташовані на території Оноківської сільської ради, передані у приватну власність згідно з рішеннями Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області.

Наявні земельні ділянки під вирощування сільськогосподарських культур ДП радгосп-завод «Ужгородський» не використовуються, договори про спільний обробіток земельних ділянок відсутні. Підприємство виробничої діяльності не веде.

Використання земельних ділянок ДП радгосп-завод «Ужгородський» є неможливим з наступних причин:
відсутності необхідної сільгосптехніки у підприємства;
відсутність зацікавленості інвесторів у вирощуванні сільськогосподарських культур через малу площу земельних ділянок, яка складає всього 14,7 га - ріллі;
відсутність санітарної зони, що не дає можливості використання засобів захисту рослин при промисловому вирощуванні сільськогосподарських культур.

За інформацією Мукачівської ОДШ Головного управління ДФС у Закарпатській області за ДП радгосп-завод «Ужгородський» рахується загальна сума заборгованості по несплачених податках та обов’язкових платежах у розмірі 631 546,02 гривень.

Враховуючи те, що відновлення діяльності ДП радгосп-завод «Ужгородський» неможливо, доцільно закінчити ліквідаційну процедуру та виключити його з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: