Вхiд на сайт
Авторизацiя

Конгрес США затвердив оборонний бюджет, який передбачає $350 мільйонів для України

Конгрес США затвердив оборонний бюджет, який передбачає $350 мільйонів для України
При цьому вводиться обмеження на використання половини цієї суми.

Комітети з питань Збройних сил Палати представників США та Сенату затвердили проект оборонного бюджету на 2018 фінансовий рік, який передбачає $350 мільйонів військової допомоги для України, в тому числі у вигляді летального зброї. Про це йдеться в доповіді на сайті сенатського комітету Конгресу США у справах збройних сил.

При цьому вводиться обмеження на використання половини цієї суми до тих пір, поки голова Пентагону не завірить Конгрес в тому, що Україна зробила істотні кроки у проведенні інституційних реформ в оборонній сфері, що критично важливі для розширення військової допомоги.

Загалом документ передбачає виділення $4,6 млрд до 2018 фінансовому році на Європейську ініціативу стримування для підтримки союзників НАТО і посилення військового потенціалу США в Європі. В цілому ж на оборонні потреби передбачається виділення $700 млрд.

Нагадаємо, комітети з питань збройних сил Сенату і Палати представників США схвалили виділення 58 мільйонів доларів на заходи у відповідь на порушення Росією договору про ліквідацію ракет малої і середньої дальності (РСМД). Зазначена сума буде спрямована на розробку заходів "у відповідь на порушення Росією договору про РСМД, включаючи програму досліджень і розробок з наземної ракету середньої дальності, що не призвело б до порушення угоди з боку США", - йдеться в тексті.

Джерело: УНІАН


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: