Вхiд на сайт
Авторизацiя

Сьогодні день пам'яті Димитрія Солунського: історія свята

Сьогодні день пам'яті Димитрія Солунського: історія свята

8 листопада – день пам'яті великомученика Димитрія Солунського. Він народився в Греції, в сім'ї християн, які таємно від усіх (тоді були гоніння на віруючих в Христа) хрестили сина свого і виростили людиною глибоко віруючою.

Коли Димитрій виріс, імператор призначив його володарем і воєводою Фессалонійської області. На посаді своїй він був зобов'язаний захищати свою область від зовнішніх ворогів. Але крім цього, імператор зажадав, щоб той вбивав християн. Димитрій по своїй християнській вірі замість цього став виганяти, винищувати язичників і приводити їх до Христової віри. Дізнавшись про це, імператор в люті вирішив піти війною і вбити свого воєводу. Димитрій Солунський не став ховатися. Він розпорядився віддати все своє майно бідним, а сам віддався посту і молитві, готуючи себе до прийняття мученицького вінця.

"Розділи багатство земне між ними – будемо шукати собі багатства небесного", - говорив Христос.

Воїни імператора легко знайшли Димитрія і прокололи списами. Кров, яка вийшла з тіла його, як виявилося, могла зцілювати хворих. Тіло було скинуто на поживу звірам, але християни таємно перенесли його і поховали. Через сто років після смерті знайшли нетлінні мощі святого, після чого на місці його могили був побудований храм на честь Димитрія Солунського. Було безліч спроб перенести мощі святого в Константинополь. Але Димитрій Солунський завжди дивовижним чином повертався до рідного свого міста.

Сьогодні чоловіки з цим іменем святкують День Ангела.

Сьогодні


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: