Вхiд на сайт
Авторизацiя

Хмельницька АЕС вивела перший блок в плановий ремонт

Хмельницька АЕС вивела перший блок в плановий ремонт

Хмельницька АЕС 7 листопада в 2:46 відключила від енергомережі перший блок для проведення планового капітального ремонту, повідомила прес-служба держпідприємства "НАЕК" Енергоатом ".

За її даними, тривалість ремонту складе 96 діб.

Таким чином, за станом на ранок вівторка в роботі знаходяться 12 з 15 енергоблоків чотирьох діючих АЕС України. На енергоблоці №1 Запорізької АЕС - 80-а доба середнього планового ремонту, на блоці №3 Південно-української АЕС - 8-а доба поточного ремонту.

Показники, що характеризують радіаційний, протипожежний та екологічний стан на проммайданчиках усіх АЕС країни, знаходяться в межах норми, переконують в держпідприємстві.

Хмельницька АЕС розташована в Нетішині, в її складі працюють два енергоблоки (ВВЕР-1000) загальною потужністю 2000 МВт.

"Енергоатом" є оператором всіх чотирьох діючих АЕС України, експлуатує 15 енергоблоків, оснащених водо-водяними енергетичними реакторами загальною встановленою електричною потужністю 13,835 ГВт.

До слова, ще донедавна Україна повністю залежала від поставок ядерного палива з Росії. У 2017 році заплановано здійснити 11 поставок від російського АТ "ТВЕЛ" і шість - від американської компанії Westinghouse, вірніше, її шведського підрозділу.

Хмельницька АЕС вивела перший блок в плановий ремонт


Однак навіть в умовах повної незалежності від російського палива експерти переконують, що атомну енергію, час починати чимось заміщати. Багато з українських енергоблоків працюють вже довше, ніж це передбачалося.

Хмельницька АЕС вивела перший блок в плановий ремонт


У таких випадках термін експлуатації зазвичай продовжують, і це світова практика. Продовження терміну являє собою досить масштабну модернізацію енергоблоку, яка вимагає грошей, часу і суворого контролю.

Енергоблоки старіють і зношуються, а працювати їм доводиться все більше: навантаження на АЕС зростає через брак антрациту для ТЕС. Разом з навантаженням зростає і аварійність. У 2016 році вона зросла в п'ять разів у порівнянні з 2015.

Що таке аварія на АЕС України знає як ніхто інший. Втрати від катастрофи на ЧАЕС до 2010 року склали майже 200 мільярдів доларів. Як два ВВП в 2016 році.
Хмельницька АЕС вивела перший блок в плановий ремонт



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: