Вхiд на сайт
Авторизацiя

Закарпатські митники викрили відоме на весь світ українське підприємство на підробці документів

Закарпатські митники викрили відоме на весь світ українське підприємство на підробці документів
Працівниками Закарпатської митниці ДФС на митному посту «Ужгород» припинено імпортування в Україну «п’ятиосьового оброблювального центру SYSTEM ROBOT AUTOMAZIONE моделі «HPLINE PLUS 28-120».

Високотехнологічна установка переміщувалась у розібраному стані чотирма вантажівками на митну територію України на адресу одного з провідних українських підприємств з розробки, виробництва, ремонту та сервісного обслуговування авіаційних газотурбінних двигунів для літаків та вертольотів.

У відповідності до поданих документів загальна вартість імпортованого товару становила 3 100 000 Євро. Обладнання поставлялось в рамках виконання Державної програми по літакобудуванню у відповідності до Закону України «Про розвиток літакобудувальної промисловості». При цьому поставка обладнання звільнена від сплати мита та митних платежів, як обладнання в тому числі військового призначення згідно до Постанови КМУ від 09.08.17 №635 «Про затвердження Порядку та обсягів ввезення на митну територію України товарів суб’єктами літакобудування із звільненням від сплати ввізного мита та податку на додану вартість».

Враховуючи це у працівників митниці виникли підозри щодо переміщення на митну територію України товару з порушенням митного законодавства, шляхом подання документів, що містять неправдиві дані.

За результатами вжитих аналітично-пошукових заходів працівники митниці встановили, що фактично товар експортований з території Євросоюзу з вартістю 947 320 Євро.

Враховуючи наявні факти, фахівці митниці роблять висновок, що підприємство державної форми власності, намагалось застосувати схему використання бюджетних коштів не за призначенням, істотно завищивши вартість товарів, а кінцевою метою цієї оборудки взагалі могло бути виведення державних коштів за межі України.

Наразі складено протокол про порушення митних правил за ознаками правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного кодексу України на загальну суму 29 725 548 грн, предмети правопорушення вилучено, повідомляє ДФС у Закарпатській області.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: