Вхiд на сайт
Авторизацiя

Експерт назвав головні джерела небезпеки для автомобілістів

Експерт назвав головні джерела небезпеки для автомобілістів
Обгін на закритій ділянці дороги

Закриті ділянки дороги – це спуски, підйоми, закриті повороти. Всі розуміють небезпеку обгонів в таких місцях. Якщо ви бачите таку ділянку, чекайте, що рано чи пізно якесь чудо або в лоб вам виїде, або керування втратить. Не кажучи вже про те, щоб ви самі так не робили. Тоді вас вже зненацька не зловиш.

Проїзд перехрестя на зелений

Зелений сигнал – найнебезпечніший для водіїв, і не обов’язково його початок. Чому? Це не сигнал пріоритету в тому розумінні, в якому ми його знаємо. Водій їде за машинами, що йдуть попереду, і наліво-направо ніхто не дивиться. П’яний, дурень або ще якийсь може вилетіти там, де ви його не чекаєте.

Найнебезпечніші ситуації – коли висить знак «Головна дорога», коли горить зелене світло. Дуже важливо проглядати наліво-направо будь-які перетини доріг. Плюс ще не забувайте – проїжджаючи на зелене світло, ми ще й виннимиі можемо залишитися.

Класична формула ДТП на перехресті «один уже їде, інший ще їде».

Швидкість

Зі зростанням швидкості наслідки аварії зводяться в квадрат. У стані спокою предмет важить одну величину, а з прискоренням в стінку буде ударятися з силою набагато більшою. А тепер порахуємо, якою буде вага не пристебнутоїо людини масою 50 кг, яка знаходиться в машині на швидкості 50 км/год. Відповідь – близько 4 тонн! Ось чому потрібно пристібатися не тільки тим, хто попереду, але і всім. Тому, що будь-який не пристебнутий пасажир – слон самий натуральний. Він буде літати по всій машині і травмувати оточуючих.

Надто мала дистанція в потоці

Всі говорять: «А щоб ніхто не в’їхав перед нами». Тому нам доводиться близько їхати і стежити за стоп-сигналами машини, що їде попереду. Їхати так, як всі. Але в умовах раптової зміни дорожньої обстановки (водій попереду різко загальмував) часу на те, щоб загальмувати і не врізатися, нам може не вистачити. Так трапляються ДТП-паровозики.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: