Вхiд на сайт
Авторизацiя

Супрун розповіла, які медпослуги залишаться безкоштовними для українців

Супрун розповіла, які медпослуги залишаться безкоштовними для українців
19 жовтня Верховна Рада ухвалила перший закон з пакету, який запускає процес змін у медичній системі. Зміни у первинній ланці надання меддопомоги, коли запрацює так званий принцип «гроші йдуть за пацієнтом», розпочнуться уже з 2018 року. Та спочатку проголосований 240 народними обранцями закон має підписати президент.

МОЗ підготувало відповіді на запитання лікарів про реформу, які були зібрані під час туру «Зміни.Ти» у першій половині цього року.

На що саме може розраховувати пацієнт на первинці безкоштовно?


Сімейний лікар спостерігає за станом здоров’я пацієнтів, проводить діагностику та лікування поширених хвороб, травм, отруєнь тощо, супроводжує пацієнтів з хронічними захворюваннями, надає невідкладну допомогу, проводить профілактику: вакцинацію, огляди та дослідження, консультує.

У рамках первинної медичної допомоги пацієнти гарантовано та безоплатно можуть отримати:

Гематологічні дослідження:

загальний аналіз крові з лейкоцитарною формулою.

Біохімічні та імунохімічні дослідження сироватки крові:
глюкоза крові
загальний холестерин
аналіз сечі
загальний аналіз сечі

Інструментальні методи дослідження:
електрокардіограма (ЕКГ) у стані спокою
мікроскопія харкотиння

Швидкі тести:
швидкі тести на ВІЛ, вірусний гепатит, сифіліс.

Повністю послуги в межах первинної медичної допомоги буде зафіксовано в новому «Порядку надання первинної медичної допомоги», який буде затверджений наказом МОЗ після ухвалення законів медичної реформи.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: