Вхiд на сайт
Авторизацiя

Що може купити українець на середню зарплатню (Інфографіка)

Що може купити українець на середню зарплатню (Інфографіка)
Середня зарплата в Україні набагато випереджає інфляцію.

За рік заробітки українців зросли в середньому на 37%, ціни на товари і послуги — на 16,4%, а на їжу — на 18,8%. При цьому багато продуктів з щоденного раціону українців за рік встигли подорожчати істотно більше, ніж зросла зарплата — на 50-80%. У грошах подешевшала тільки гречана крупа. За інформацією експертів, до кінця року інфляція прискориться перш за все із-за подальшого зростання цін на продукти.

За даними Держстатистики, середня зарплата у вересні склала 7351 грн, а це майже на 2000 грн більше, ніж рік тому.

Експерти називають цей ріст досить умовним, оскільки статистика не враховує не тільки тіньовий сектор, де реальні заробітки, особливо в провінції, в 1,5—2 рази менше середньостатистичних, але і підприємства з чисельністю менше 10 працівників. А там працює близько 1,5 млн осіб, або 15% від загальної кількості офіційно зареєстрованих працівників.

А от зростання цін, навпаки, занижене, адже для розрахунків зростання цін в основному береться статистика по продуктам, що належать до экономсегменту.

Журналісти підрахували, скільки і яких продуктів українці зможуть купити на середню зарплату.

Що може купити українець на середню зарплатню (Інфографіка)


Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: