Вхiд на сайт
Авторизацiя

Сонячна енергетика світу виросте в цьому році на третину - до 100 ГВт

Сонячна енергетика світу виросте в цьому році на третину - до 100 ГВт

За даними німецької аналітичної компанії Bernreuter Research, до кінця 2017 року загальна потужність сонячних установок в світі досягне 100 ГВт, повідомляє PV Magazine.

Величезну роль в цьому зіграв Китай, який зайняв лідируючі позиції в будівництві сонячних електростанцій - їх сумарна потужність в країні досягла 52 ГВт. Далі з величезним відривом йдуть США (12,5 ГВт), Індія (9 ГВт), Японія (5,8 ГВт), Німеччина (2,2 ГВт) і Бразилія (1,3 ГВт). Ще більш скромний внесок внесли Австралія, Чилі, Туреччина і Південна Корея.

Виробничі потужності світової полікремнієвої промисловості складуть під кінець 2017 року біля 465 000 метричних тонн (МТ). Ще 30 000 МТ припаде на індустрію напівпровідників.

Потужність сонячних установок в 2017 році зросте на 30%. У минулому році цей показник становив 74 ГВт. Багато в чому такий сплеск інтересу до сонячної енергії обумовлений падінням цін на сонячні панелі. Поточна опотова ціна на полікремній становить $ 16,6 за кілограм, а незабаром вона знизиться до $ 14-15 за кілограм. Однак, ціни можуть знову підскочити, якщо Китай вирішить збільшити мита на імпорт з Південної Кореї. Зробить він це чи ні, стане відомо в листопаді.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: