Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Україні хочуть ввести електронні «лікарняні»

В Україні хочуть ввести електронні «лікарняні»
Мінсоцполітики, Міністерство охорони здоров’я, Фонд соціального страхування спільно з проектом «Разом проти корупції» почнуть роботу над створенням електронного реєстру листків непрацездатності. Про це повідомляє урядово-громадський проект «Разом проти корупції».

«Понад 7 млн ​​паперових листків непрацездатності видають в Україні щорічно. Примітно, що 20% з них – видані з порушеннями або сфальсифіковані, адже багато пацієнтів для довідки симулюють різні хвороби. Це означає, що як держава, так і бізнес часто втрачають кошти, доплачуючи своїм працівникам. Найближчим часом представники Фонду соціального страхування України з представниками Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства соціальної політики України та наші експерти почнуть роботу над створенням сервісу для електронного реєстру листків непрацездатності», – йдеться в повідомленні.

Сьогодні в Україні діє понад 8 тис медустанов, які видають лікарняні, при цьому лише половина з них мають комп’ютери для впровадження електронного обігу документів.

Система буде працювати таким чином, що для функціонування майбутнього електронного обігу лікарняних потрібен хоча б один комп’ютер в лікарні, підключений до мережі Інтернет.

Лікар матиме доступ тільки до своїх записів, в той час як головний лікар – до всіх записів, зроблених в медустанові, а вже контрольна організація і МОЗ – до всієї бази даних.

Ввести електронні лікарняні реально можна вже через рік.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: