Вхiд на сайт
Авторизацiя

Дієтологи назвали три міфи про вуглеводи, в які варто перестати вірити

Дієтологи назвали три міфи про вуглеводи, в які варто перестати вірити
Багато шанувальників здорового харчування і дієт впевнені, що заради стрункої фігури слід вживати якомога менше вуглеводів.

У свою чергу дієтологи і лікарі сходяться на думці, що виключати продукти, що містять углеводи, з раціону не можна, адже це може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям. Виступаючи за збалансоване харчування, експерти розвінчують три головні міфи про вуглеводи.

№1. Вуглеводи - причина зайвої ваги


Як запевняють дієтологи, виключаючи вуглеводи з раціону, людина позбавляється важливої складової для нормального функціонування організму. В першу чергу вуглеводи - це основне джерело енергії, будівельний матеріал для клітин і важлива частина імунної системи. При нестачі вуглеводів страждає мозок і нервова система: спостерігається погіршення пам'яті, уповільнена реакція, занепад сил. Крім того, виникає дисбаланс і організм уповільнює обмін речовин, щоб зберегти якомога більше енергії в «важкі» часи.

Що стосується причин зайвої ваги, то тут можна назвати тільки зловживання такими продуктами. Вживання більше 90-130 грамів вуглеводів на день можна назвати переїданням, яке і призводить до набору ваги.

Дієтологи назвали три міфи про вуглеводи, в які варто перестати вірити


№2. Хліб і макарони - табу в здоровому харчуванні

Оскільки вуглеводи є невід'ємною частиною правильного харчування, то хліб і макарони також повинні залишатися в раціоні. Дієтологи наполягають, що хліб з висівками і злаками, з горіхами і насінням, вітамінізований, житній і багато інших його видів можуть стати відмінним доповненням до здорової дієти. До того ж, в ньому міститься важлива клітковина.

Що стосується макаронів, то вироби з твердих сортів пшениці також не несуть шкоди фігурі. Більше того, італійські вчені в ході дослідження виявили, що люди, які регулярно їли макаронні вироби, мали нормальне співвідношення зросту і ваги, а також - пропорційні об'єми тіла.

Дієтологи назвали три міфи про вуглеводи, в які варто перестати вірити


№3. Всі вуглеводи однакові

За своєю хімічною структурою вуглеводи діляться на прості і складні. Найбільш небезпечними вважаються прості. Потрапляючи в шлунок, вони швидко трансформуються в цукор. Оскільки високий рівень цукру небезпечний, організм намагається нейтралізувати це підвищення якомога швидше. Найбільш простий метод утилізації надлишку - конвертація в жирові запаси. При цьому різкі коливання цукру в крові призводять до частого голоду.

Складні вуглеводи - це крохмаль, глікоген і целюлоза. Їх структура настільки складна, що на їх перетравлення йде багато часу. Крім того, клітковина зберігає рівень цукру в крові в нормі. Крупи, цільнозерновий хліб або макарони - саме ті продукти, які надовго зберігають відчуття ситості і забезпечують організм корисними речовинами.

Дієтологи назвали три міфи про вуглеводи, в які варто перестати вірити

Новий час


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: