Вхiд на сайт
Авторизацiя

5 альтернативних способів для закарпатців, аби швидше вивчити іноземну

5 альтернативних способів для закарпатців, аби швидше вивчити іноземну
У сучасному світі знання іноземних мов не просто примха турботливих батьків, які виснажують своїх дітей численними заняттями, а й справді необхідність. Особливо актуальним це питання є для закарпатців, адже випускники наших шкіл все частіше прагнуть виїхати задля навчання у виші у країни Євросоюзу. Та й випускники закарпатських університетів теж нерідко виїжджають закордон на роботу.

Ніхто й не сумнівається в тому, що поступове вивчення мови з юного віку - це завжди простіше й продуктивніше, ніж вчити поспіхом за кілька місяців. Однак часто буває так, коли немає вибору, і заговорити іноземною принаймні на побутовому рівні необхідно за короткий час. Звісно, що завдання це далеко не з простих, адже мову (як і будь-яку іншу науку) вивчити не так просто, та й, будьмо відвертими, не кожен з нас має до цього хист.

5 альтернативних способів для закарпатців, аби швидше вивчити іноземну


План вивчення, безумовно, залежить від потрібної вам мети, терміну, за який треба досягти необхідного результату та від поточного рівня володіння мовою. А результат, у свою чергу, залежить від мотивації, з якою ви приступаєте до нанвчання.

Звісно, що найперше для швидкого вивчення мови потрібно звернутися по допомогу до вчителя, однак крім уроків 2-3 рази на тиждень, мову можна вивчати й самотужки. Якщо підійти до процесу комплексно, є більше шансів досягти успіху. Тому ми пропонуємо вам кілька альтернативних способів вивчення мови, чи то інструментів, які допоможуть у цьому нелегкому процесі. Розглянемо ми їх на прикладі англійської (адже саме ця мова уважається інструментом міжнародної комунікації та й її вивчає неабияка кількість людей по всьому світу), однак вони стануть вам у нагоді з вивченням будь-якої іншої мови.

Зробіть мову "видимою"


5 альтернативних способів для закарпатців, аби швидше вивчити іноземну


Для того, аби швидше запам`ятати бодай побутові слова, їх можна зробити "видимими". Наприклад, розвісити стікери на усі предмети, які ви часто використовуєте чи які постійно у вас перед очима: дзеркало, ліжко, шафа, чашка, ложка, годинник тощо. Так ви завжди звертатимете увагу на напис і ваш мозок буде вимушений запам`ятати потрібне слово.:)

Для таких цілей є і спеціальні картки-стікери, які можна придбати у магазинах чи замовити через Інтернет, однак якщо бюджет не дозволяє, їх можна зробити й власноруч.

Якщо у вас є хист до образотворчого мистецтва, можна спробувати зобразити плакати з різними предметами чи ситуаціями додавши до малюнків опис англійською (чи мовою, яку ви вчите) і розвісити на стіни. У нагоді стануть і різні таблиці з граматичними правилами точно. Візуалізуйте весь процес навчання, коли мова завжди "на виду" - стає значно простіше.

Також було б непогано змінити мову пристроїв, які ви часто використовуєте на англійську, коли іноземна оточує вас всюди, вона здається менш чужою.

Організуйте "іноземне дозвілля"


5 альтернативних способів для закарпатців, аби швидше вивчити іноземну


Книги, музика, фільми, серіали, ігри - все те, чим ви відволікаєтеся від важкого робочого дня можна робити... англійською. Звісно, що ефект від перегляду фільмів чи серіалів рідною мовою з англійськими субтитрами є не у всіх, однак чому б не спробувати? Так само і з книгами. Вони, до речі, є різних рівнів. Вам не обов`язково читати відразу прозу Шекспіра чи поезію Кіплінга у оригіналі. Почати варто із чогось не складного. Книг та фільмів і Інтернеті достатньо. Головне - спробувати та не лінуватися.

Якщо ви не візуал і перший спосіб про який ми писали вам не підходить, можете спробувати вчити мову за допомогою улюблених пісень. Так, до речі, відразу можна тренувати і правильну вимову, що теж дуже важливо.

Пошук друга


5 альтернативних способів для закарпатців, аби швидше вивчити іноземну


При вивченні мови одним з найважливіших етапів підготовки є спілкування, адже мова це, у першу чергу, інструмент комунікації. Часто люди зустрічаються з труднощами саме у спілкуванні, розуміють співрозмовника, але відповісти йому не можуть через страх зробити помилку. У такому випадку вам необхідно знайти для себе людину, яка б спілкувалася з вами виключно англійською. Непогано, якби це був носій мови (native speaker). Таку людину в епоху розквіту соціальних мереж знайти зовсім нескладно. Це має свої плюси: нове знайомство, цікаво проведений час та мовна практика. Якщо спілкуватися так по кілька годин щодня, можна досягти дуже хорошого результату за нетривалий термін.

Допоміжні сервіси


5 альтернативних способів для закарпатців, аби швидше вивчити іноземну


Під час вивчення англійської вам можуть допомогти різні програми та додатки. У випадку з англійською їх є безліч. Ми рекомендуємо грати в різні ненудні ігри, відгадувати ребуси тощо, непогані підбірки подібного можна знайти на сайті Puzzle English. Також, повертаючись до улюбленої музики, рекомендуємо сайт Lyrics Training. Там можна знайти улюблену музику і вставляти у пісні пропущені слова. Так ви тренуєте свої вуха на розпізнавання слів і заодно просто насолоджутеся чудовою музикою. Звісно, там можна обрати для себе і рівень складності.

Звісно, Duolingo.com, Vocabulary.com, Memrise.com, Lingualeo.com та інші також стануть вам у нагоді. Головне - обрати свій, зручний саме вам.

Говоріть!


5 альтернативних способів для закарпатців, аби швидше вивчити іноземну


І знову: говорити і не боятися цього - важливо. Ви можете бездоганно правильно будувати речення... у своїй голові, які ніхто не почує через страх помилитися. Тому говорити багато - просто необхідність. Якщо у вас немає співрозмовника, котрийможе спілкуватися з вами виключно англійською (чи мовою, яку ви вивчаєте), просто вставляйте у свою мову якісь іноземні слово для зв`язки. Наприклад, by the way (до речі), i think so (я гадаю так) та інші. Інколи це може дратувати вашого співрозмовника, але вам це точно стане у нагоді.

Ольга Беца, Закарпатський Кореспондент



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: