Вхiд на сайт
Авторизацiя

Які осінні ягоди є найкорисливішими для організму

Які осінні ягоди є найкорисливішими для організмуОсінні овочі, фрукти і ягоди не менш смачні і корисні, ніж літні. До того ж сезонні ягоди відмінно допомагають зміцнити імунітет і підвищити захисні сили організму.

Фахівці радять не втрачати можливість побалувати себе сезонними ягодами. Вони склали гід по їх корисними властивостями і поділилися варіантами застосування на кухні, передає “Народна Правда” з посиланням на KitchenMag.

Журавлина – цінне джерело антиоксидантів і вітаміну С. Ягода підвищує захисні сили організму, зміцнює імунітет, перешкоджає виникненню і розвитку ракових клітин, сприятливо впливає на здоров’я сечостатевої та травної системи.

Журавлина добре зберігається в свіжому вигляді. Ягоду їдять у свіжому вигляді, а також додають в десерти, страви з м’яса і птиці. З журавлини виходить ароматне варення, а також корисні і смачні напої: морс або чай. Заготовте журавлину на зиму і частіше балуйте себе домашнім морсом із журавлини. Цей напій допомагає при застуді і збиває високу температуру.

До складу брусниці входить велика кількість вітамінів А, С, Е і мінералів: калію, кальцію, магнію, фосфору, заліза, органічних кислот, цукрів, пектину. Такий багатий склад відповідає за чудодійні властивості осінньої ягоди. Її регулярне вживання підвищує імунітет, нормалізує тиск, допомагає організму боротися з вірусами та інфекціями, позитивно впливає на здоров’я серця і судин.

У брусниці також міститься бензойна кислота, яка має консервуючими властивостями. Завдяки їй, брусниця може досить довго зберігатися у свіжому вигляді. Обов’язково приготуйте з брусниці джем, варення і десерти.

Шипшина – справжній подарунок осені. У ньому міститься набагато більше вітаміну С, ніж в лимонах. Саме цей вітамін зміцнює імунітет і підвищує опірність організму до простудних і інфекційних захворювань. Регулярне вживання шипшини зміцнює і тонізує організм, підвищує концентрацію і увагу, позитивно впливає на роботу кишечника, печінки, нирок і шлунка.

Особливо корисний напій на основі шипшини. Він підвищує захисні сили організму і служить відмінною профілактикою застуди та грипу.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: