Вхiд на сайт
Авторизацiя

Прогноз погоди в Україні на тиждень: де буде тепло і де пройдуть дощі

Прогноз погоди в Україні на тиждень: де буде тепло і де пройдуть дощі
У найближчі дні синоптики прогнозують в Україні невелике потепління і дощі в деяких областях країни. Сайт "Сегодня" з'ясував, в яких регіонах українцям вдасться насолодитися гарною осінньою погодою.

14 жовтня, в суботу в Україні буде прохолодно, і, на більшій частині території, дощитиме. Сухо буде тільки на заході країни (в Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській, Чернівецькій областях), де-не-де в центрі (у Вінницькій і Черкаській областях) і на півдні (в Одеській, Херсонській, Миколаївській областях та Криму).

Стовпчик термометра вдень буде коливатися в межах 9-15 градусів вище нуля (і тільки Одеська область покаже рекорд – від 14 до 16 градусів тепла).

Прогноз погоди в Україні на тиждень: де буде тепло і де пройдуть дощі

15 жовтня, в неділю небо проясниться у Волинській та Рівненській областях - там опадів бути не повинно. На решті території країни погодні умови залишаться майже такими ж, як і в суботу, хіба що трохи потеплішає. Так, на заході країни температура складе від 15 до 18 градусів тепла, на півночі - від 10 до 12 градусів тепла, на півдні - від +15 до +19, у центральних частинах України - від 15 до 17, і в східних областях - від 10 до 12 градусів вище нуля.

Прогноз погоди в Україні на тиждень: де буде тепло і де пройдуть дощі

16 жовтня, в понеділок, українців порадує погода без опадів - на території всієї країни очікується мінлива хмарність з проясненнями. У деяких областях потеплішає - на півночі країни (в Чернігівській, Сумській областях), в Полтавській області температура вдень підніметься на 3-5 градусів, до позначки від +15 до +17. Трохи тепліше стане і на заході - від 15 до 17 градусів вище нуля.

Прогноз погоди в Україні на тиждень: де буде тепло і де пройдуть дощі

17 жовтня, у вівторок, в Україну повернуться дощі: правда, "намочить" тільки північну частину країни, Житомирську, Київську, Чернігівську та Сумську області. Втім, сильних злив і там чекати не варто. Що стосується температури повітря, то на заході України місцями потеплішає до +20. У центрі очікується від 16 до 18 градусів тепла, на сході - від 11 до 14 градусів.

Прогноз погоди в Україні на тиждень: де буде тепло і де пройдуть дощі

18 жовтня, в середу українців продовжить радувати тепла для другої половини жовтня погода. У західних областях температура повітря вдень від + 16 до +20, на півночі - від 12 до 15 градусів вище нуля, в центрі - від 15 до 18 градусів тепла, на півдні - від +16 до +19, і на сході України - від 12 до 14 градусів вище нуля. Невеликі дощі - тільки в Чернігівській і Сумській областях.

Прогноз погоди в Україні на тиждень: де буде тепло і де пройдуть дощі

Народний прогноз погоди

14 жовтня відзначають свято Покрову Пресвятої Богородиці. У наших предків була перша зустріч зими. На Покрову особливу увагу приділяли вітру: якщо у цей день вітер зі сходу чи півночі - зима буде холодною; з півдня - буде теплою; із заходу - до сніжної зими; а якщо вітер мінливий, то й зима буде непостійною.

15 жовтня вшановується пам'ять святого Кипріяна. Безхмарне небо в цей день віщує швидкий мороз. А якщо на Кипріяна сильний дощ і крижаний вітер – зима буде студеною. У цей час відбувається ранній перехід середньодобової температури повітря через відмітку в 0 градусів Цельсія.

16 жовтня – в цей день вшановується пам'ять святого Діонісія Ареопагіта, єпископа Афінського. У народі день називали Дениси Позимі або Хлібник. Наші пращури вважали, що перший сніг за сорок днів до зими випадає, і у минулі часи в цей день насправді нерідко бував перший сніг.

17 жовтня відзначається день пам'яті святого Ієрофея, єпископа Афінського. У народі говорили: "З Ерофея холоди сильніше". З цього часу посилюються холоди. Люди помітили: чим раніше випаде перший сніг, тим пізніше утвердиться у своїх правах зима, а рання зима частіше за все настає, якщо довго не було першого снігу.

18 жовтня вшановується пам'ять святого Харитини. У народі цей день називали "Харитини – перші полотна". З цього дня ткали полотна і катали вовну на валянки. Помітно убуває світловий день: "Відстав від ночі день – запнувся валянком за пень". Якщо перший сніг упав на мокру землю – залишиться, а на суху – скоро знову зійде.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: