Вхiд на сайт
Авторизацiя

НБУ заборонив банкам працювати з банкнотами РФ із зображенням анексованого Криму

НБУ заборонив банкам працювати з банкнотами РФ із зображенням анексованого Криму

Національний банк заборонив банкам і фінансовим установам України здійснювати касові, в тому числі валютно-обмінні операції з банкнотами і монетами Центрального банку Російської Федерації із зображенням карт, символів, будівель, пам'ятників, пам'яток археології, архітектури, історії, краєзнавців і всіх інших об'єктів, розташованих на окупованій українській території.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби НБУ.

Заборона поширюється також на операції, що здійснюються при купівлі/продажу готівкової іноземної валюти між банками.

Також фінансовим установам і "Укрпошті" забороняється при проведенні переказу приймати і/або видавати готівку іноземної валюти - банкноти (банківські квитки) і монети Центрального банку Російської Федерації із зображенням об'єктів на окупованій українській території.

Відповідні заборони на здійснення операцій з такими банкнотами і монетами встановлені постановою правління Національного банку україни від 13 жовтня 2017 року №103 "Про внесення змін у деякі нормативно-правові акти Національного банку України та проведення окремих валютних операцій".

Цим документом внесено зміни до інструкції про порядок організації та здійснення валютно-обмінних операцій на території України, інструкції про ведення касових операцій банками в Україні.

Постанова набирає чинності з 17 жовтня 2017 року.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: