Вхiд на сайт
Авторизацiя

Українським водіям порадили готуватися до «листів щастя»

Українським водіям порадили готуватися до «листів щастя»
Українським водіям варто вже зараз готуватися до очікуваної розсилки «листів щастя», які будуть формуватися на основі даних з більш ніж 5 тисяч камер відеоспостереження, встановлених у минулому році на наших дорогах. Втім, отримання таких листів вже зараз викликає чимало запитань.

Як виявилося, можливості систем відеоспостереження дозволяють фіксувати до 10 видів можливих порушень правил дорожнього руху, в тому числі таких поширених, як проїзд перехрестя на заборонний сигнал світлофора, перетин подвійної суцільної лінії розмітки, рух по смугах, призначених для громадського транспорту, а також виїзд на перехрестя під час затору, що утворився за ним.

Фахівці стверджують, що система створена з використанням накопиченого за кордоном досвіду, а автоматична фіксація порушень не дає послаблень нікому з учасників руху. Фотодокази порушення зберігаються в базі даних, а співробітникам патрульної поліції вже не потрібно буде використовувати ручні радари для визначення порушників швидкісного режиму.

Особливістю нових камер є використання двох каналів отримання інформації – аналогового та цифрового. Порушення фіксується лише у разі збігу даних, отриманих від обох з них. Завдяки цьому виключається ситуація, коли порушує правила дорожнього руху один автомобіль, а покарання надходить власнику іншого.

Однією з проблем, з якою можуть зіткнутися в Україні після реальної експлуатації такої техніки, є велика кількість автомобілів-двійників на наших дорогах. Причиною її появи є нелегальне ввезення понад 300 тис. машин з інших країн, які за документами є клонами офіційно зареєстрованих в Україні машин: збігається їх марка, модель, колір кузова і реєстраційні номери. З іншого боку, автоматична фіксація порушень дозволить виявити такі «проблемні» авто і посприяє якнайшвидшому виходу з ситуації.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: