Вхiд на сайт
Авторизацiя

Вчені з'ясували, якою небезпечною хворобою загрожує відмова від сніданку

Вчені з'ясували, якою небезпечною хворобою загрожує відмова від сніданку
Дослідники з Університету Тафтса на чолі з Хосе Пенальво вважають, що ймовірність розвитку атеросклерозу вище у тих, хто регулярно пропускає сніданок. У тих, хто не забуває їсти вранці, атеросклеротичні бляшки утворюються рідше.

В ході дослідження, проведеного вченими, було обстежено понад чотири тисячі жителів Іспанії у віці від 40 до 54 років. 3% з них постійно пропускали сніданок, а 27% ніколи не забували з'їдати ситний сніданок, вживаючи під час ранкового прийому їжі приблизно 20% добової норми калорій. Велика частина учасників експерименту снідали вранці, але сніданок був низькокалорійним.

Майже у 75% людей, пропускали сніданок, було виявлено велику кількість атеросклеротичних бляшок. Серед тих, хто снідав ситно, таких було 57%, а серед тих, хто вважав за краще легкий сніданок – 64%.

Здоров'я тих, хто не нехтував сніданком, в цілому було краще, ніж у тих, хто його пропускав. Вони їли більше фруктів, овочів, морепродуктів і пісного м'яса. При цьому такі люди рідше страждали ожирінням, діабетом і гіпертонією.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: